AFAD'dan son dakika deprem açıklaması! Kahramanmaraş fena sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak deprem duyurusunda bulunuldu. Kahramanmaraş'ta deprem olduğu açıklanırken gerçekleşen depreme dair detaylı bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye'de orta şiddetli depremler meydana gelmeye devam ediyor. Depremlere dair ölçümleri yapan ve acil müdahale gerektirdiğinde de sahada acil müdahalede bulunan kurum olan AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Kahramanmaraş'ta deprem olduğunu duyurdu. AFAD Deprem Dairesi tarafından meydana gelen son depremle alakalı kapsamlı bir açıklama yapıldı. 

AFAD DEPREM DUYURUSU

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin şiddetinin 4.5 olduğu açıklandı. Saat 14:34'te gerçekleşen depremin 8.32 km derinlikte olduğu bildirildi. 

Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken sarsıntının çok uzun süre devam etmediği bildirildi. Depremin ardından ise can ve mal kaybı olup olmadığına dair araştırmalara hemen başlanıldı. 

AFAD Deprem Dairesi bir açıklama yaparak vatandaşların şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbarda bulunmadıkları, deprem neticesinde can ve mal kaybının olmadığının düşünüldüğünü bildirdi. Her ihtimale karşı bölgede acil müdahale ekiplerinin de hazır tutulduğu açıklandı. 

Depremin meydana geldiği alanın aktif fay hatlarının bağlantı noktasında olmasından dolayı vatandaşlar bu tür sarsıntılara biraz alışkınlar. Bundan dolayı gerçekleşen sarsıntı herhangi bir paniğe neden olmadı. Gözler ise deprem sonrasında deprem uzmanlarına çevrildi.

Deprem uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelere göre bölgenin deprem bölgesi olduğu ve bu tür sarsıntıların olağan görülmesi gerektiği bildirildi. Bu şekilde yıkıcı etki bırakmayan depremlerin ileride muhtemel büyük depremlerin şiddetini de azaltıcı bir etki yapabileceğine dikkat çekildi. Vatandaşların endişe etmelerini gerektirecek bir durum olmadığı belirtilirken bu depremin büyük bir deprem habercisi olmadığı açıklandı. 

Gündem Haberleri