AFAD'dan Son Dakika: Tokat'ta Korkutan Deprem! Çevre İllerden de Hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklama ile Tokat'ta saat 08.06 sularında Pazar ilçesinde bir deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre Tokat'ın Pazar ilçesinde 08.06'da bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 3.9 olarak açıklandı. Derinliği ise 10.29 kilometre olarak tahmin edildi. Depremin Tokat'ın merkezine yakın bir noktada gerçekleştiği açıklandı. Deprem sonrasında herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. En azından bu yönde bir açıklama gelmedi. 3.9 şiddetindeki depremin çevre illerden de hissedildiği bilgisi geldi. Depremin merkez üssünün Tokat merkezine bağlı olan Küçükbağlar köyü olduğu tespit edildi. Depreme ilişkin bilgiler hem AFAD resmi sitesinden hem de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi resmi sitesi üzerinden paylaşıldı.

Kandilli Rasathanesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre deprem Küçükbağlar köyünde ve saat 08.06'da gerçekleşti. Yerin 2.2 km altında meydana geldiği bilgisi paylaşılan depremin şiddeti de 3.9 olarak açıklandı. AFAD verilerine göre ise deprem Pazar ilçesinde ve yerin 10.29 kilometre altında meydana geldi.

Depremin meydana geldiği köy, Tokat'ın Doğancalı, Ocaklı, Taşlık ve Büyük Bağlar köylerine çok yakın mesafede bulunuyor. Depremin merkez üssünün yakın olduğu iller ise Ankara, Erzurum, Antalya, İstanbul ve İzmir olarak AFAD resmi sitesi üzerinden paylaşıldı.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi resmi internet sitesinde son depremlerin listesi yer alıyor. Meydana gelen depremlerin büyüklüğü, şiddeti, nerede meydana geldiği ve yerin ne kadar derininde olduğu gibi bilgiler deyer alıyor.

Gündem Haberleri