Afganistan'da 5.9'luk deprem yıkım yarattı: 1000'e yakın ölü var! Türkiye'den destek gecikmedi

Afganistan'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem'de 950'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Sabah saatlerinde verilen bilgiye göre Afganistan'da merkez üssü Host vilayeti olan 5,9 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin büyüklüğü önce 6,1 olarak açıklanırken daha sonra 5,9 olarak güncellendi. İlk belirlemelere göre 250 kişinin ölüm haberi verilmişti ancak son dakika bilgisine göre deprem nedeniyle 950 kişi hayatını kaybetti ve 600'den fazla kişi ise yaralandı.

Afganistan depremi taş üstünde taş bırakmadı!

5,9 büyüklüğündeki depremin Afganistan'ın doğusunda, Pakistan sınırında bulunan Host vilayetinin 46 kilometre güneybatısı olduğu ifade edildi. Yerel saat ile 01.24'te meydana gelen deprem, başkent Kabil dahil olmak üzere diğer illerde de yoğun bir şekilde hissedildi.

Deprem, Pakistan'ın başkenti İslamabad ve Peşaver gibi sınıra yakın önemli Pakistan şehirlerinde de hissedildi. Deprem, yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Taliban'dan yapılan açıklamaya göre, depremde yüzlerce ölü ve yaralı olduğu belirtilerek, yönetimi Sözcüsü Bilal Karimi, Paktika ilinin dört ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldiğini ve onlarca evin yıkıldığını söyledi. Bölgedeki felaketi önlemek için tüm yardım kuruluşlarını bölgeye ekip göndermeye çağırdı.

Türkiye'den Afganistan'a destek

Afganistan'da meydana gelen depremle ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Afganistan'da faaliyetlerini sürdüren Kızılay tarafından bölgedeki depremzedeler için insani yardımın sevk edildiği ve Afgan halkına karşı her türlü yardımın yapılacağı ifade edildi.

Bakanlık, depremde yaşamını yitirenlere baş sağlığı dilerken, deprem sonrası gerekli tüm yardımların Türkiye tarafından yapılacağı belirtildi.

Öte yandan Ocak ayında Afganistan'ın Badgis vilayetinde 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve bu depremde 26 kişi yaşamını yitirmişti.

Ayrıntılar geldikçe haberimiz güncellenecektir...

Gündem Haberleri