Afrin Harekatında Son Durum

Haftaya Afrin harekatı ile başlandı. Erdoğan şehit olan Özalkan’ın cenazesinde harekat hakkında bilgiler verdi: ‘Herhangi bir millete değil PYD/PKK gibi DEAŞ gibi örgütlere karşı bir harekattır. Ordumuza tacizde bulunan birkaç ipsiz, soysuz teröriste rahat vermeyeceğiz.’

Haftaya Afrin harekatı ile başlandı. Erdoğan şehit olan Özalkan’ın cenazesinde harekat hakkında bilgiler verdi: ‘Herhangi bir millete değil PYD/PKK gibi DEAŞ gibi örgütlere karşı bir harekattır. Ordumuza tacizde bulunan birkaç ipsiz, soysuz teröriste rahat vermeyeceğiz.’

Afrin Harekatı


Ankara’da Afrin’de şehit olan Musa Özalkan’ın cenazesinde Erdoğan namazdan sonra açıklamalarda bulundu.Bakara Suresi’nden 154. Ayeti okuyarak sözlerine başlayan Erdoğan şöyle konuştu:


‘Belirli bir millete ,ırka karşı bir harekat değil bu. Önem arz eden operasyonlarda bulunuyoruz. Kuvvetlerimiz bu soğuk havada büyük bir mücadele içindeler. Bu operasyonlar tamamen PYD/PKK ve DEAŞ terörist örgütlerine karşı yapılmaktadır.


Bu operasyonların ardından inşallah millet olarak zafer kazanılacaktır. İnançlıyız, şüphe içinde değiliz. Kararlı ve azimli bir duruş sergiliyoruz. Başka ülkelerin bu konuda söyledikleri bizim için önemli değil. Bu operasyon kararlılık göstermekteyiz. Milletimiz kendi işini kendi halledecek . Sınır bölgelerinde bize tacizde bulunan bir iki ipsiz,soysuz teröriste meydanı boş bırakmadığımızı göstereceğiz.


Şehidimizin sosyal medyadaki hesaplarından yaptığı paylaşımlarda adeta şehadetini haber veriyor. Şehitliği sonucu alınacak olan paranın bile nasıl değerlendirileceğini belirtiyor sosyal medya hesabında. Milletimiz güçlüdür. Şehidinin bu vasiyetinin üzerine Türk ulusu en güzel şekilde beklentisini karşılar.



Erdoğan Harekat Merkezinde


Erdoğan operasyon hakkında Cumhurbaşkanlığı Koordine Merkezi içerisinde video konferansla yetkilerle görüştü.


Erdoğan harekattan önce Valiler ile telekonferansla bağlantı kurduğu operasyon merkezini ilk kez orduyu ilgilendiren bir konuda kullandı. Bu merkez doğal afetler, savaşlar ve saldırılarda Hükümetin operasyon merkezi olacak şekilde kullanılmakta. Darbe girişiminden sonra yenilik yapılması ve daha fazla kullanılma ihtiyacı oluşan merkezde duvarlar özel bir beton dökülerek yapıldı.


Büyük saldırılar karşısında dayanıklılık özelliğine sahip merkezin iletişimde, güvenlikte, ulaşımda ve tahliye imkanlarıyla ihtiyaçları sağlayacak bir biçimde yapıldığı biliniyor. Uydulara ek olarak çeşitli haberleşme imkanlarının bulunduğu merkezde krizlerde devletin bütün birimlerinin bilgilerini sağlayacak sistemler içeriyor.



Teröristler Yakalandı


Terörist bir örgüt olan DEAŞ’ın sağlık ile ilgili yetkili bir ismi ve kırmızı bülten ile aranmakta olan iki teröristin de arasında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Şüpheli şahıslardan 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Şanlıurfa’da Suriye sınırından Türkiye sınırına sızan şüpheliler olduğu istihbaratını alan emniyet güçleri düzenledikleri operasyonlarda sınırı aşan 12 kişi ve bu kişilere yardımda bulunan Suriye vatandaşı olan 2 kişiyi gözaltına aldı.


Şüpheliler arasından birinin ifadesi sonrası DEAŞ terör örgütünün sıhhi emiri olduğu ortaya çıktı. Bu şahsın El Kaide terör örgütünde yer almış ve sonrasında DEAŞ kurulurken bu örgütte faaliyette bulunduğu ve emri altında 5-6 emir daha bulunduğu açıklandı.


Savcılıkta verdiği ifadede PYD/PKK’yla DEAŞ arasında olan iş birliğinden de bahseden kişi YPG örgütünün hemen hemen 4 ay öncesinde DEAŞ ile ateşkes talep ettiğini söyledi.


Bu şahıs ,YPGli’lerin sınıra kadar kendilerine eşlik ettiğini ,yanlarında DEAŞ ‘a ait silah, araba ve ne bulunuyorsa alarak gidebileceklerini söylediklerini ifadesinde emniyet güçlerine açıkladı.


Ayrıca şüpheliler içerisinde Hollandalı ve Cezayirli teröristlerin Interpol’ce kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı. Şüpheliler arasından 13’ü mahkeme tarafından tutuklandı. Mısırlı bir şahıs ise kontrol şartı ile salındı.



Köylüler Kurtarılan Bölgelere Geri Dönüyor


Afrin’de bir çok köy yıllarca teröristler tarafından Hatay’a geçiş yapmak için kullanılmıştı. Kurtarılan bu köylerde ÖSO nöbet tutuyor. Köylülere ait eşyalar için koruma amacıyla büyük çaba gösteriliyor.


Uzun süre PYD/PKK terör örgütü kontrolünde kalan ancak operasyonla kurtarılan bu köylere çevreden dönüşlerin başladığı görülüyor. Köylüler ÖSO taraftarlarını görünce duygu dolu anlar yaşanıyor. Bazı köylüler terörist PYD bölgeye geldiğinde erkekleri silah zoruyla savaştırmak istediklerini söylüyor. Karşı çıkanları ise esir alan örgütün zarar verdiği köylüler bölge kurtarıldıkça köylerine geri dönüyor.

Gündem Haberleri