Ağustos 2020 Seçim Anketi Sonuçları! Hangi Partinin Yüzde Kaç Oyu Var?

Türkiye'de düzenli olarak seçim anketi yapıp sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan Avrasya Araştırma Şirketi Ağustos 2020 seçim anketi ile alakalı açıklama yaptı.

Türkiye'de düzenli olarak seçim anketi yapıp sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan Avrasya Araştırma Şirketi Ağustos 2020 seçim anketi ile alakalı açıklama yaptı. Gerçekleştirilen anket çalışmasında vatandaşlar bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusu soruldu. İşte anket sonuçları...

Türkiye'de seçim anketleri yapılmaya ve bu anketlerinin sonuçları kamuoyuna duyurulmaya devam ediyor. Yapılan ve sonuçları açıklanan son seçim anketinin Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapıldığı bildirildi.



AK PARTİ DÜŞÜŞTE



Avrasya Araştırma Şirketi tarafından sonuçları açıklanan seçim anketinde vatandaşlara bu pazar seçim olması durumunda hangi siyasi partiye oy verecekleri soruldu. Bildirilen anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 36,9'unun tercihi AK Parti oldu.



MHP DİBE VURDU



AK Parti bir miktar oy düşüşü yaşarken anket sonuçlarında Cumhur İttifakı'nın bir diğer partisi olan MHP adeta dibi gördü. Ankete katılan vatandaşların yüzde 7,1'i seçim olursa MHP'ye oy vereceğini söyledi. Bu sonuçla beraber Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 43'te kaldı.



CHP YÜKSELİYOR



Ankete katılım gösteren vatandaşlara göre CHP bugün seçim olsa yüzde 28,1 oy alacak. Yine bu anklet sonucuna göre CHP oylarını arttırdı. Millet İttifakı'nın bir diğer temsilcisi olan İYİ Parti'nin oy oranı ise anket sonucuna göre yüzde 11,4 oldu.



DİĞER PARTİLERİN OY ORANLARI!



Anket sonucuna göre HDP'nin oy oranı yüzde 10,6 olarak açıklanırken Ali Babacan'ın Deva Partisi yüzde 2,7, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi yüzde 2,6 oy alıyor. Ayrıca Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 0,4 olarak açıklandı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri