Ağustos'un ortasında tufan alarmı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü sel, dolu, hortum, su baskını için 32 ilde alarm zilleri çaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 Ağustos 2022 tarihli günlük hava durumu tahmin raporu ile 32 ilde alarm verdi. Bugün hava nasıl olacak. hangi illerde alarm verildi, yağmur beklenen iller hangileri, yağış var mı, sel uyarısı hangi illerde?

Ağustos ayının ortasına gelinirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen haftalık hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora ile çok sayıda ilde sağanak yağış, sel, dolu ve hortum uyarısı yapıldı.

Yayımlanan rapora ile 32 ilde sağanak yağış uyarısı yapılırken 17 ilde ise sarı kodlu alarm verildi. Peş peşe yapılan açıklamalar ile 17 ilde teyakkuz ilan edilirken sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi. 

BUGÜN HAVA NASIL, YAĞMUR VAR MI, HANGİ İLLERDE SEL ALARMI VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI YAPILDI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM tarafından yayımlanan rapor kapsamında yurt genelinde bugün 32 ilde yağış beklendiği ilan edilirken 17 ilde ise sarı kodlu alarm verildi. Sarı kodlu uyarı yapılan illerde gerekli önlemlerin alınması için uyarılar yapılırken ne yazık ki sel baskınları için pek çok ilden son dakika haberleri gelmeye başladı. 

Yapılan açıklamada Marmara’nın doğusu, Sinop hariç Batı Karadeniz, Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yoğun yağış nedeni ile sarı kodlu alarm verildiği duyuruldu. Ankara Valiliği 'de son dakika açıklaması yaparak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Ankara Valiliği tarafında yapılan açıklamada "15 Ağustos Pazartesi günü ilk saatlerden itibaren görülecek sağanak yağışların ilimizin kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilerek gerekli önlemlerin alınması istendi. 

Yurdun büyük bir bölümü bugün yağışlı havanın etkisi altında kalırken Doğu Anadolu bölgesi ise kavurucu sıcakların altında kalmaya devam edecek. Pek çok ilde hava sıcaklığı 39 derece civarında seyrederken vatandaşların olumsuz etkilenmesi için zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları istendi. Yine yaşlılar ve çocuklar için öğlen saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı. 

Gündem Haberleri