Ağzımızın tadı kaçacak! Şekerin çuvalına 100 TL'den fazla zam geldi! 1 kg Bim, Şok, A101 fiyatları ne kadar?

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte her gün farklı ürün gruplarına zam gelmeye devam ediyor .Ağzımızın tadı kaçacak! Şekerin çuvalına 100 TL'den fazla zam geldi! 1 kg Bim, Şok, A101 fiyatları..

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte her gün farklı ürün gruplarına zam gelmeye devam ediyor. Döviz kurlarının yükselmesi ile birlikte enflasyonun her ay düzenli olarak artması ve dünyada yaşanan Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte piyasalar durgun bir şekilde devam ediyor. Üreticiler ve şirketler artan maliyetler sonrasında birçok ürün gruplarına zam yaparken en fazla etkilenen ürünler arasında yer alan şeker fiyatları tekrar yükseleceğe benziyor.

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre şekerin çuvalına 100 TL'den fazla zam geldi. Türkiye'de vatandaşların sık tükettiği gıda ürünleri arasında yer alan şeker son gelen zam ile birlikte 1 kg fiyatı vatandaşın cebini yakacağa benziyor. Şeker ile yapılan birçok ürün çeşidine de eş zamanlı olarak zam geleceği sektör kaynaklarından elde edilen bilgiler arasında yer edindi.

ŞEKERİN ÇUVALINA REKOR ZAM!

Birkaç ay önce şeker ürünlerinde yaşanan stok problemi vatandaşın oldukça tepkisini çekmişti. Hükümet tarafından atılan adımlar ile birlikte şeker stoğunda ki problemler çözülürken zamlı olarak raflarda ki yerini almıştı. Şeker fiyatlarının bu denli artmasının en önemli sebepleri arasında enflasyon ile birlikte artan maliyetler yer alıyor. Özellikle üreticilerin son dönemde yaşanan Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte yaşadıkları ham madde problemi ürün fiyatlarının yükselmesini sağladı.

ÇAYLAR ŞEKERSİZ Mİ İÇİLECEK?

Çay ürünlerine Pazar günü gelen zam ile birlikte birçok fiyatlar %44 oranında artarken şekerin çuvalına da zam gecikmedi. Türkiye'de yaşanan bu gelişmeler ile birlikte vatandaşların kafasında 'Çaylar şekersiz mi içilecek?' sorusu oluşmaya başladı.

BİM, ŞOK, A101 1 KG ŞEKER FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Sektör kaynaklarından gelen iddilara göre Amasya Şeker'in şekerin çuvalına 100 TL'den fazla zam yaptığı bilgilerine ulaşıldı. İddia niteliğinde oluşan bilgiler sonrasında ise hafta içi 1 kg şeker fiyatlarının artması bekleniyor.

Şekerin çuvalı 840 TL'den 970 TL'e yükselirken 1 kg şeker fiyatı ise 19,40 TL olarak hesaplandı. Gelen bu bilgiler doğrultusunda ise market şirketlerinin 1 kg şeker fiyatını minimum 26 TL olarak belirlemesi bekleniyor. Şekere gelen zam ile birlikte şeker ile üretilen birçok ürünlerinde eş zamanlı olarak zamlanması bekleniyor.

Gündem Haberleri