Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları altılı masada kriz çıkardı!

Altılı masada Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları kriz çıkardı. İYİ Parti’den Ahmet Davutoğlu’na eleştiriler gelirken süreç oldukça hararetli bir şekilde ilerliyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun son günlerde ardı ardına tartışma yaratan açıklamaları altılı masada krize neden oldu. Önce altılı masada bulunan siyasi partilerin liderlerinin Cumhurbaşkanı gibi imza yetkisi olacağını söyleyen Ahmet Davutoğlu ardından da bunu bir üst seviyeye taşıyarak, “Cumhurbaşkanı aldığımız kararları kabul etmezse kriz çıkar, meclis desteğini kaybeder ve ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır.” dedi.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ VAR!

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına İYİ Parti’den tepki geldi. İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel katıldığı bir televizyon programında konuya dair açıklamalarda bulunarak, “Bize bugüne kadar gelen bilgilere göre altılı masa toplantılarında Ahmet Davutoğlu böyle bir görüş ve talep ortaya koymadı. Sayın Davutoğlu neye dayanarak bu açıklamaları yapıyor ben bilmiyorum. Sanırım kendisi gönlünden geçenleri söylemiş. İYİ Parti olarak bizim de gönlümüzden çok şey geçiyor ama ortak bir masada bizi çok rahatsız eden söylemler olmasına rağmen suskun kalmak durumundayız. Altılı masanın ruhuna uygun hareket etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

CHP KANADI RAHATSIZ

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına CHP’ye yakın yayın organı olan Halk TV’de de geniş yer ayrılırken oldukça net eleştiriler yapıldı. Cumhurbaşkanı’nın sembolik bir nitelikte olacağını ima eden bu açıklamalar eleştirilirken kamuoyunda da bu konuda bir hassasiyet oluştu. Altılı masa liderleri konuya dair şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadılar. Ancak ilerleyen günlerde altılı masanın bu krizi çözmek için sürpriz bir toplantı yapılması için planlama içerisinde olunduğu bilgisi kulislerde yer almaya başladı.

ADAY BELİRLENMEDEN KRİZİ ÇIKTI!

Altılı masanın aday belirleme konusunda yoğun eleştiriler aldığı bir dönemde Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları kriz olarak değerlendiriliyor. Yapılan eleştiriler ise altılı masanın adayının daha belirlenmeden itibarının zedelendiği noktasında birleşiyor. Vatandaşların herhangi bir gücü olmayacak bir Cumhurbaşkanı adayına oy vermeyeceği görüşü ise en çok konuşulan konular arasında bulunuyor. 

Gündem Haberleri