Aile ve Gençlik Bankası'ndan verilecek 150 BİN TL FAİZSİZ ve GERİ ÖDEMESİZ kredinin ayrıntıları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlara müjdeyi duyurdu. Aile ve Gençlik Bankası tarafından faizsiz 150 Bin TL kredi verilecek. Peki kredi kimlere, nasıl, ne zaman verilecek? İşte cevabı...

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Ak Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan 'Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi' müjdesinin detayları belli oldu.

Aile ve Gençlik Bankası'ndan verilecek 150 BİN TL FAİZSİZ ve GERİ ÖDEMESİZ kredinin ayrıntıları belli oldu- Cumhurbaşkanı'nın geçtiğimiz günlerdeki, 'Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız' açıklamalarının ardından binlerce çift kredinin ayrıntılarını merak ediyor.

150 BİN TL VE 2 YIL BOYUNCA GERİ ÖDEMESİZ VERİLECEK

İlk etapta 6 Şubat deprem faciasından etkilenen 11 il kapsamında başlatılacağına dikkat çekilen kampanyanın her bir yeni evlenecek çift için 150 Bin TL olacağı aktarıldı. 150 Bin TL'lik kredi tamamen faizsiz olarak çiftlerin evlilik öncesi ihtiyaçlarını karşılamaları ve çeyizlerini yapabilmelerini sağlamak amacıyla verilecek. 48 ay vadeli ödeme planı ile ilk kredi çekiminden 2 yıl sonra ödeme planı oluşturulacak. Kredi ilk 2 yıl süre ile geri ödemesiz olacak.​​​​​​​

KREDİDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Öncelikli olarak deprem illerinde başlatılacak olan kredinin koşullarının başında çiftlerin gelir durumu, maddi imkanları ve yaş kriterleri göz önünde bulundurulacak. Evlilik kredisi şartları ve başvuru tarihine dair detayları, kararın Meclis'e gelmesi ve yasalaşması ile netleşeceği bilinirken 1 Ekim'de açılacak meclis gündemi sonrası kararın netleşmesi ön görülüyor.

Krediden faydalanmak isteyen vatandaşlar Aile ve Gençlik Bankası aracılığı ile krediden fayyda sağlayabilecekler. Detayların 1 Ekim'de TBMM'nin açılması sonrası görüşüleceği beklenirken milyonlar bu krediden fayda sağlayabilecek.

Gündem Haberleri