AK Parti Ankara'yı Neden Kaybetti? Vatandaş Sandıkta Neyin Hesabını Sordu?

Türkiye'de normal koşullar altında 5 yılda bir yapılan yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde sona ermesine rağmen yankıları devam ediyor.

Türkiye'de normal koşullar altında 5 yılda bir yapılan yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde sona ermesine rağmen yankıları devam ediyor. Peki, AK Parti neden kaybetti?

AK Parti yapılan seçimlerin ardından oy oranını arttırmasına rağmen büyük şehirlerde yenilgiye uğradı.



Özellikle de Başkent Ankara ve Türkiye'nin kalbi olarak kabul edilen İstanbul'un kaybedilmesi parti içerisinde yaşanan sorunları gözler önüne sererken seçimin neden kaybedildiği konuları da çok tartışılıyor.



AK Parti Seçimi Kaybetti!



Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin kazanının kendileri olduğunu açıklasa da büyük şehirlerin kaybedilmesi AK Parti için yenilgi olarak kabul edildi.



Ankara ve İstanbul'un kaybedilmesine çok sinirlendiği iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem parti yönetiminde hem de bakanlar kabinesinde revizyon yapacağı öne sürülmüştü.



Anket şirketleri ise seçimin neden kaybedildiği yönünde araştırmalar yapmaya başladı. Seçimden önce eleştirilen konular vatandaşlara sunulurken birinci neden olarak ekonomik kriz ve işsizlik gösterildi.



AK Parti Ankara'yı Neden Kaybetti?



EMAX Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket çalışmalarına göre vatandaşlara AK Parti ve MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı'nın neden seçimleri kaybettiği soruldu.



Ankete katılan kişilerden yüzde 41,7 gibi büyük bir bölümü seçimdeki yenilginin nedeninin ekonomik sıkıntılar ve işsizlik olduğunu dile getirdi.



İkinci sırada ise yüzde 38,2'lik oran ile yanlış aday tercihi iddiaları yer aldı. Bilindiği üzere AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı bir dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini de yapan Kayserili Mehmet Özhaseki olmuştu.



Özhaseki'nin isminin açıklanmasının ardından Ankaralı olmaması nedeni ile eleştiriler yapılmış, hemşehri vurgusu yapılarak seçimlerde kaybedeceği iddiaları ortaya atılmıştı. Mansur Yavaş'ta sık sık yapmış olduğu mitinglerde hemşehri vurgusu yapmıştı.





Yapılan ankete katılan kişi sayısı 512 olarak açıklanırken bu iki nedenin ardından seçim vaatlerinin yetersizliği de seçilmeme nedenleri arasında yer aldı.



Hatırlanacağı üzere Ankara seçimleri için Mehmez Özhaseki ve Mansur Yavaş yarışmış, seçimlerin sonuçlarına göre çoğunluk oyunu alan Mansur Yavaş yeni belediye başkanı olarak mazbatasını alarak göreve başlamıştı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri