AK Parti MKYK Listesinde Yer Almayan Berat Albayrak Nerede Görevlendirilecek?

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresinde belli olan AK Parti yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde Berat Albayrak'ın yer almaması şaşkınlık yarattı. Berat Albayrak'ın parti yönetimine girmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

AK Parti'de haftalardır hazırlanılan 7. Olağan Büyük Kongresi yapıldı. Bu kongrede AK Parti'yi 2023'e taşıyacak olan yeni parti yönetimi olan Merkez Karar Yönetme Kurulu (MKYK) listesi de belli oldu. Haftalardır kimlerin parti yönetiminde görev alacağına dair büyük spekülasyonlar yapıldı ve çok çeşitli iddialar ortaya atıldı.

BERAT ALBAYRAK MKYK LİSTESİNDE YER ALMADI!

MKYK listesine ilişkin en çok ortaya atılan spekülasyon Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak'ın AK Parti yönetiminde görev alacağı şeklindeydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hazırlanan listede Berat Albayrak'a yer verilmedi. Bu listede Berat Albayrak'ın olmayışı yeni iddiaları da jet hızıyla gündeme getirdi.

Siyaset kulislerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda muhalefete karşı defalarca savunduğu Berat Albayrak'ı aktif bir göreve getirecek. Parti yönetiminden ziyade ülke yönetiminde kendisinden istifade edecek. Bu doğrultuda bir görev verilmesi muhtemel olan Berat Albayrak'ın hangi göreve getirileceği ise büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.

BAKANLIĞA GERİ Mİ DÖNECEK?

Yine kulislere göre Berat Albayrak'ın getirileceği görev için iki ayrı ihtimal var. Zayıf ihtimale göre Berat Albayrak bakanlığa geri dönecek. Merkez Bankası'ndaki başkan değişiminin bu yeni görevlendirme ile alakalı olduğu iddia edilerek Berat Albayrak'ın ekibinin yeniden görevlendirilmeye başlandığı ifade ediliyor. Bunun en net örneği olarak ise Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürü Doğan Başar'ı yeniden görevine ataması olarak yorumlandı. Bunların Berat Albayrak etkisi olduğu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ikiye bölünerek Hazine Bakanlığı'na Berat Albayrak'ın atanması iddia edildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK İDDİASI!

Kuvvetli olan ihtimal ise Berat Albayrak herhangi bir bakanlığa atanmayacak ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görevlendirilecek. Üst düzey bir göreve getirilecek olan Berat Albayrak'ın özellikle enerji alanındaki tecrübelerinden ve bilgisinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak istifade edilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde bir çalışma sistemi ortaya konularak yeni stratejilerin geliştirilmesi hedeflenecek.

Siyaset kulislerinde yer alan bu iddialarının ne kadarının doğru olup olmadığı ilerleyen günlerde belli olacak. Berat Albayrak hakkında bir görevlendirme olması durumunda Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri