AK Parti Son Oy Oranını Açıkladı! Bugün Seçim Olsa Kim Cumhurbaşkanı Olur, Partilerin Oy Oranları 2021

Son dönemde muhalefet tarafından sık sık gündeme getirilen erken seçim tartışmaları sonrasında partilerin son oy oranları da merak edilmeye başlandı. Araştırma şirketleri yapmış oldukları anketleri açıklamaya devam ederken AK Parti tarafından yapılan son anket çalışmasının sonuçları da açıklandı. Bugün seçim olsa kim kazanır, partilerin son oy oranı yüzde kaç, bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ne kadar?

Partiler arasında son dönemde adeta seçim savaşı yaşanırken partilerin son oy oranları ve seçim anketi sonuçları da yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sık sık erken seçim olmayacak mesajı verilmesine rağmen muhalefetin ısrarcı tavrı sürerken AK Parti son anket sonuçlarını açıkladı.

AK PARTİ SON ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ, BUGÜN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OLSA KİM KAZANIR?

Oy oranları hakkında Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet'a açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugüne kadar yapılan hiçbir anket çalışmasında oy oranının yüzde 50 seviyesinin altına inmediğini iddia etti. Son olarak 43 şehirde 5 bin kişi ile yüz yüze anket çalışması yaptıklarını belirten Şen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son oy oranını yüzde 51 olarak duyurdu.

Şen yapmış olduğu açıklamasında son dönemde sık sık gündeme taşınan X, Y ve Z kuşağının AK Partiye oy vermeyecekleri yönündeki eleştirleri de yanıtlayarak "X ve Y kuşakları, yüzde 38 oranında AK Parti'ye oy veriyor. Yani partinin toplam oylarının iki puan altında, CHP'nin oylarının 15 puan üstünde. Z kuşağı (en genç seçmen grubu) söz konusu olduğunda AK Parti'ye oy veririm diyen gençlerin oranı yüzde 33. Bu da CHP seçmeninin ortalamasının 10 puan üstünde" diyerek AK Parti'nin oy oranının yüksek olduğunu söyledi.

AK PARTİNİN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ?

AK Partinin son oy oranını da açıklayan Şen "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" anket sonuçlarına göre Ak Parti'nin son oy oranını yüzde 40 seviyesinde olduğunu söylerken Cumhurbaşkanlığı anket sonuçlarında ise Erdoğan'ın karşısında aday çıkan diğer tüm kişilerin yüzde 50 bandının altında kaldıklarını iddia etti.

Gündem Haberleri