AK Parti'den ABD Seçimleri ve Joe Biden Zaferi Sonrası Yeni Yönetimle Anlaşma Açıklaması

ABD'de gerçekleştirilen seçimler sonrasında resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden'ın kazanmasına AK Parti'den açıklama geldi.

ABD'de gerçekleştirilen seçimler sonrasında resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden'ın kazanmasına AK Parti'den açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yeni yönetimle anlaşma konusuna dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.



Konuşmasına İzmir depreminden ve sağlanacak yardımlardan başlayan Ömer Çelik daha sonra Azerbaycan Ermenistan savaşına değindi. Fransa'nın İslam düşmanlığı konusunda da açıklmalarda bulunan Ömer Çelik daha sonra kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.



AK PARTİ'DEN JOE BİDEN AÇIKLAMASI



Bir basın mensubu tarafından Joe Biden ve ABD illişkilerin bundan sonraki süreçte nasıl olacağına açıklamalarada bulunan Ömer Çelik, resmi sonuçları işaret etti.



Resmi sonuçların açıklanmasının ardından Türkiye'nin ABD Başkanını tebrik edeceğini ifade eden Ömer Çelik, Türkiye'nin hem Joe Biden ile hemde Donald Trump ile yakın çalışma ilişkisi içinde olduğunu ifade etti.



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası seçim konuşmasında, "Türkiye iki adayı da yakından tanıyor. Türkiye'nin hangi kanat kazanırsa kazansın ona göre hazırlıkları vardır. Hem siyasal derinliği açısından seçim sonuçlarının tam yansımasına daha kafa vermek gerekiyor. Resmi sonuçlar açıklandıktan sonra Türkiye tabi ki tebrik edecektir." ifadelerini kullandı.



BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI



Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa kararına dair de açıklamalarda bulunan Ömer Çelik Bu MYK'nın konusu ile ilgili değildir. Sayın Cumhurbaşkanı kendi takdirlerinde olan bu konuyu uygun şekilde paylaşacaktır, dedi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri