AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası ve siyaset yasağı hakkında ilk açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret suçlaması ile hapis cezası verilirken siyaset yasağı gündeme geldi. İmamoğlu'na siyaset yasağı hakkında AK Parti'den ilk açıklama geldi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından beklenen karar açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açıklan davada beklenen karar çıktı. 

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası verilirken siyaset yasağı gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kararın açıklanmasının ardından Almanya gezisini yarıda gezerek yurda dönüş kararı alırken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İmamoğlu ile beraber Saraçhanede düzenlenen mitinge katıldı. 

AK PARTİ'DEN SON DAKİKA EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMASI! 

İstanbul Saraçhane meydanında düzenlenen mitingde meydanda toplanan coşkulu kalabalık dikkat çekerken gözler AK Parti'ye çevrilmişti. Sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı adı adaylık iddiaları ile gündeme gelen Ekrem İmamoğlu için siyasi yasağın gündeme gelmesi ile AK Parti'nin yapacağı açıklama merak konusu olmuştu. 

 AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan konu hakkında ilk açıklamayı yaparak "Biz siyasi rekabeti önemseyen bir ekibiz. Biz meydanlarda siyasi polemik yapmayı seven bir ekibiz. Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu. Yerel mahkemenin verdiği bir karar var. Ancak bundan sonraki süreçte hem İstinaf hem Yargıtay boyutu olacaktır. Yani kesinleşmeyen bir karar var. Biz isteriz ve dileriz ki tüm siyasi rakiplerimiz hakarete varan, davalara konu olan açıklamalar yapmasın. Ancak meydanlarda gümbür gümbür demokratik bir yarış yapalım" diyerek kararın kesinleşmediğine dikkat çekti. 

 Kararın kesinleşmediği ve Yargıtay ile İstinaf süreci olduğunu belirten Turan böyle olaylar yaşanmasını istemediklerini dile getirdi. 

Gündem Haberleri