AK Parti'den Meral Akşener'e Seçim Barajı Cevabı Geldi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bugün seçim barajına yönelik açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bugün seçim barajına yönelik açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt verdi. Yazıcı açıklamasında seçim barajına dair yorumların bilgiye değil tahmine dayandığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bugün bir açıklama yaparak AK Parti'nin seçim barajını yükselteceği iddiasında bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt verdi. İddiaların bilgiye değil tahmine dayandığını söyleyen Hayati Yazıcı bu tahminlerin çok ölçüsü olduğunu ifade etti.



MERAL AKŞENER'E AK PARTİ'DEN CEVAP!



Yazılı bir açıklama yapan Hayati Yazıcı, “Türkiye 2017'de yapılan referandum ile 150 yıldan beri tartışılan hükümet sisteminde değişikliğe gitmiştir. Yeni sistem yürürlüğe girmiş ve mevzuatımızda sisteme uyum sağlayacak düzenlemeler için de çalışmalar devam etmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçim Mevzuatı Uyum Komisyonu olarak çalışmaları son aşamaya getirmiş durumdayız.” dedi.



Komisyonun çalışmalarına yönelik bilgi veren Hayati Yazıcı, “Kamuoyunda gerçeği yansıtmayan bilgilerle tartışmalar yaşandığını üzülerek görüyoruz. Yapılan değerlendirmeler tamamen yanlıştır ve herhangi bir doğru bilgiye de dayanmamaktadır. Bu değerlendirmeler üstelik bilgi kirliliğini de arttırmaktadır. Dolayısıyla sağlık bir müzakere ortamını da ortadan kaldırmaktadır.” ifadelerini kullandı.



AK PARTİ SEÇİM BARAJINI YÜKSELTMEKTEN YANA DEĞİL!



Açıklamalarını sürdüren Hayati Yazıcı, “Komisyonn çalışmalarımız son erdiğinde başta Cumhur İttifakı ortağımız MHP olmak üzere diğer siyasi partilerle ve ilgili kurumlarla paylaşım yapacağız. Bugün bir muhalefet partisi liderinin, “Seçim barajını konuşan iktidar yolcu demektir” açıklaması da bilgi kirliliğine hizmet etmiştir. Tahminlerin ölçüsüzlüğü AK Parti'nin seçim barajını yükseltmekten yana olacağına kadar aslı olmayan bir yoruma dönüşmüştür. Bu iddia doğru değildir.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri