AK Parti'den Son Dakika Af Yasası Açıklaması! O Suçlar Kapsam Dışı Bırakıldı

Ceza indirimi ve genel af yasalarını içeren ceza infaz düzenlemesine ilişkin AK Parti'den son dakika açıklaması geldi.

Ceza indirimi ve genel af yasalarını içeren ceza infaz düzenlemesine ilişkin AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. Hangi suçların kapsam dışı bırakılacağına ilişkin yapılan değerlendirmelerde düzenlemenin esaslarına dair son bilgiler paylaşıldı. Af yasasına ilişkin son açıklamalar haberimizde.

TBMM Adalet Komisyonunda 'Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi' görüşmeleri başladı. Görüşmeler kapsamında AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan bir konuşma yaparak düzenlemenin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulundu.



AK PARTİ'DEN CEZA İNDİRİMİ, AF AÇIKLAMASI



AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görüşmeler kapsamında yamış olduğu konuşmasının başında bu yasa teklifinin hazırlanması sırasında diğer partilerinde görüşlerinin alındığinı söyledi.



Bu teklifin milletin vicdanında yer bulduğunu ifade eden Cahit Özkan düzenlemenin bir af müessesi olmadığını düzenlemenin bir infaz düzenlemesi olduğunu söyledi. Düzenlemenin uygulanma aşamalarına dair ise Cahit Özkan, yasa tasarısının bugüne kadar var olan ceza miktarlarıyla ilgili değil, bundan sonra da işlenme olasılığı olan bütün eylemlerle ilgili olduğunu belirtti.



KAPSAM DIŞI BIRAKILAN SUÇLAR



TBMM Adalet Komisyonunda yaptığı konuşmasında kapsam dışı bırakılan suçlar hakkında da açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan milletin vicdanında karşılık bulmayacak ve büyük infial uyandıran suçların hazırlanan bu düzenleme dışarısında bırakılmasına gayret gösterildiğini aktardı.



"Terörle mücadele kapsamında terör suçları, cinsel istismar suçları, uyuşturucu madde imal, ithal ve ticaretini yapan ve uyuşturucu madde bağımlılarını içerisine alan, aynı zamanda kasten insan öldürme suçunu da ayrı tutarak, kadına ve erkeğe karşı şiddeti de ortadan kaldıran ve onu da ayrı tutarak bir düzenleme yaptık."



Emlak365.com


Gündem Haberleri