AK Parti'den Son Dakika Olağanüstü İtiraz Açıklaması Geldi

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul için tartışmalar devam ediyor. AK Parti bugün İstanbul seçim sonuçları için olağanüstü itiraz açıklaması yaptı!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul için tartışmalar devam ediyor. AK Parti bugün İstanbul seçim sonuçları için olağanüstü itiraz açıklaması yaptı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un İstanbul için olağanüstü itiraz dilekçesini saat 15.30'da YSK'ye teslim edeceği bildirildi.



Seçim Sonuçlarına Olağanüstü İtiraz Ne Demek?



Söz konusu madde 98 sayılı Kanun'un 130. Maddesinin 2. fıkrası kapsamında ele alınıyor ve olağanüstü itiraz şu şekilde açıklanıyor;



Seçim Sonucuna Etki Eden Olay Ve Durumlar Sebebiyle Olağanüstü İtiraz



Siyasi partilerin il başkanları, genel merkezleri veya bağımsız aday tarafından tutanağın (mazbatanın) düzenlenmesinden sonra 7 gün içinde seçimin sonucuna etki eden olaylar ve durumlar sebebiyle yapılan itirazlar, seçimin sonucu hakkında kesin karar verme yetkisine sahip olan kurullarca, seçimin neticesine etkili görüldüğü takdirde, alt kademelerce verilen kararların kesin veya kesinleşmiş olması veya kurullara derece derece ve müddeti içinde başvurulmamış olması, bu itirazın incelenmesine ve reddine sebep teşkil etmez.



YSK Kabul Ederse İstanbul'da Seçimler Yenilenecek!



Olağanüstü itiraz hakkını kullanan AK Parti'nin bu talebi YSK tarafından kabul edilirse İstanbul'de seçimler 2 Haziran 2019 tarihinde yenilenecek.



İtirazlar kabul edilmezse YSK kesin sonuçları açıklayacak ve şu anki oy rakamları ile Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı unvanı ile mazbatasını alacak.



Binali Yıldırım Dün Neler Söylemişti?



Oylar Sandıkta İç Edildi, Benim Oylarım Rakibime Yazıldı!



"Bu seçimleri ikiye ayırmak gerekir. Bir tanesi seçim günü yapılan işlemler, idari işlemler. İkincisi de seçim sonrası itirazların değerlendirildiği yargısal süreç. Yargısal süreç şu an itibariyle devam ediyor bildiğiniz gibi. Burada gerek AK Parti, gerek diğer partiler CHP ve MHP çeşitli yerlerde itirazlarda bulundu. Ben kısa bu itirazların bir listesini söylemek istiyorum. 2014 yılı seçimlerinde, AK Parti 84 itiraz yapmış, 77’si reddedilmiş 7’si kabul edilmiş.



CHP 45 itiraz yapmış, 4’ü kabul görmüş, 41’i reddedilmiş. Toplamda 191 itiraz olmuş, 19’u kabul görmüş. 2019 yılı seçimlerinde, yani 31 Mart’a geldiğimizde toplam 522 itiraz var, bunun 485’i itiraz görmüş ve 13’ü kabul edilmiş. 24’ü de kısmen kabul edilmiş. Herkes itiraz hakkını kullanmış. İtiraz sürecinde durum nedir itiraz sürecinde? İtirazlar sonucu geldiğimiz nokta nedir?'



İstanbul'daki fark 29 binlerden 12 binlere geldi. Oylarımız sandıkta iç edilmiştir. Sayım tamamlandıktan sonra bu süreç tamamlanmış olacaktır. YSK bir karara varmış olacaktır. Değerli arkadaşlar ben şu noktada doğrusu şunu anlayabilmiş değilim. Bir tahammülsüzlük var ortada. Bugüne kadar bu ülkede onlarca seçim yapıldı. Bu kararı verecek YSK. Belediye başkanıyım diye kart bastırırsan, Anıtkabir defterini bu isim ile imzalarsan, sokakta gezerek miting yaparsan YSK'nın kararını etkilemekten başka ne iş yaparsın?"



Büyükçekmece'de Ne Oldu?



Binali Yıldırım İstanbul'da oy hırsızlığının yanı sıra çok sayıda usulsüzlük yapıldığını da söyleyerek oyların baştan sona tekrar sayılması durumunda kesinlikle kendisinin önde çıkacağını söyledi.



Sadece oy hırsızlığı yapılmadığını söyleyen Binali Yıldırım farklı çok sayıda usulsüzlük yapıldığını iddia etti.



Emlak365.com



Gündem Haberleri