AK Parti'nin Oylarının Yüzde Kaç Arttığını Açıkladı Kılıçdaroğlu ve Akşener'in Oyunu Söyledi

Rusya Savaşı ve Ekonomik başlıkların belirlediği Mart gündeminde AK Parti'nin oyları nasıl değişti? Genar Araştırma Şirketi sahibi katıldığı televizyon programında farkı açıkladı.

Genar Araştırma Başkanı İhsan Aktaş partilerin son oy oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İhsan Aktaş katıldığı TGRT Haber'de Cem Küçük'ün sorularını da yanıtladı. Savaş sürecinde AK Parti'nin oy oranlarının arttığını ifade den Aktaş diğer partilerin oylarında nasıl bir değişim olduğunuda açıkladı.

AK PARTİ'NİN OY ORANINI TELEVİZYON PROGRAMINDA AÇIKLADI

Genar Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş katıldığı programda ilk olarak “Muhalefetin oyu neden artmıyor? “Muhalefetin oyu neden artmıyor?” sorusuna yanıt verdi. Aktaş, muhalefet partilerinin ekonomik sorunlar öncesine kadar vatandaşların öncelikli problemleriyle çok ilgilenmediğini ifade etti. Bu konuda bir örnek veren Aktaş, yaşanan Adalet Sorununun muhalefet için sadece Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş davası olduğunu söyleyen Aktaş vatandaşların yaşadıkları sorunların ele alınmadığını öne sürdü. İki popüler dava ile ilgilenildiğinde vatandaşla ilgilenilmiş olmadığını ifade eden GENAR Başkanı, muhalefetin ele aldığı konuların biraz fantastik olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Oy Oranı

Gelinen son noktada AK Parti'nin oy oranının ne kadar arttığını ve yüzde kaç seviyesine çıktığına dair elde ettikleri verileri açıklayan Genar Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş “AK Parti’nin oyları 2 puan arttı, yüzde 37-38 bandına yükseldi. Ekonomide atılan adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşının son bulması için aktif rol alması AK Parti'nin oylarını esnetti." dedi.

Muhalefetin Oy Oranı

AK Parti dışında kalan diğer partilerin oy oranlarına ilişkin de anket sonuçlarını açıklayan GENAR Başkanı "Muhalefetin oyları 10 yıldır aynı. Yüzde 22 ile 25 arasında değişiyor." açıklamasında bulundu.

6'lı masa sonunda bazı gelişmelerin de yaşandığını ifade ederek DEVA ve Gelecek Partisinin oy kaybettiğini bu süreçte Yeniden Refah Partisi'nin yüzde 1.5'luk gibi bir oranla ilk defa listede yer aldığını belirtti.

Gündem Haberleri