Akdeniz, Ege ve Marmara'yı birbirine bağlayacak! Aydın - Denizli Otoyolu ne zaman açılacak? Tarih verildi

İzmir ile Antalya'yı birbirine bağlayacak ve ulaşım süresini kısaltacak Denizli - Aydın otoyolunun ne zaman açılacağı belli oldu. İncelemede bulunan AK Parti heyeti, açılış tarihini verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Ulaşım ve Lojistik Master Planı'na göre 97 kilometresi Aydın'da ve 66 kilometresi Denizli'de bulunan, toplam uzunluğu 163 kilometre olan Aydın - Denizli Otoyolunda çalışmalar sürüyor. 2020 yılının son aylarında temeli atılan proje ile, Türkiye'nin turizm, tarım ve tekstil bölgelerinde biri olan Aydın ve Denizli illerinin, mevcut İzmir - Aydın Otoyolu ile İzmir Limanı'na ve yapımı tamamlanan İstanbul - İzmir Otoyolu ile Marmara Bölgesi'ne ve aynı şekilde Akdeniz'e bağlantıları ile hızlı bir şekilde otoyol ile sağlanması bekleniyor.

Denizli - Aydın otoyolu ne zaman açılacak?

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, milletvekilleri Şahin Tin ve Nil Ökike İl Başkanı Yücel Güngör'den oluşan AK Parti heyeti, çalışmaları devam eden Aydın - Denizli Otoyol şantiyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapılan otoyolla birlikte ulaşımın hızlanacağını belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Aydın - Denizli otoyolunun 2022 yılı sonuna kadar bazı bölümlerinin yetişeceğini, mühendislerin 2023 yılının Haziran ayına kadar hizmete açılabileceğini söylediğini ifade etti.

Otoyol ile İzmir - Antalya arası 3 saate inecek

İzmir ile Antalya'yı birbirine bağlayacak olan projenin önümüzdeki iki yıl içerisinde tamamlanması beklenirken otoyol, İzmir'den başlayarak Aydın, Denizli ve Burdur illerinden Antalya'ya uzanacak. Ulaşımın hızlı ve konforlu bir şekilde sağlanması için hayata geçirilen otoyol ile Ege ve Akdeniz turizminin güçlendirilmesi hedefleniyor. Otoyolun hizmete başlaması ile mevcut şartlarda 7 saat olan İzmir - Antalya arası mesafenin 3 saate ineceği belirtiliyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri