Akıllara Ukrayna Savaşı Öncesi Açıklamalar Geldi! ABD Şimdi de Çin Tayvan'ı İşgal Edecek Dedi

ABD basının yer alan bir iddiada Çin'in uzun zamandır hak iddia ettiği Tayvan'ın işgal edeceği öne sürüldü. Bu açıklama ise Ukrayna savaşından önce yapılan açıklamalara benzetildi.

Rusya Ukrayna savaşından önce ABD basınında çok sayıda iddia gündeme gelmişti. İşgal başlamadan önce ABD basınında bazı tarihler ortaya atılmıştı. Önce basında yer alan bu tarihler daha sonra Beyaz Saray'dan gelmeye başlamıştı. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden birkaç kez düzenlediği basın toplantılarında savaş için tarihler açıklamıştı.

Bu açıklamalardan günler sonra ise Rusya, Ukrayna operasyonu için düğmeye bastı. Halen devam eden savaş döneminde ise yine ABD basınında dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

ABD BASININDA ÇİN TAYVAN İDDİASI

ABD merkezli Newsweek dergisinde yer alan bir haberde, Çin'in Tayvan'a düzenleyeceği olası askeri hareket için tarih verildi. Newsweek Dergisi, Rus İstihbaratına dayandırmış olduğu haberinde; Tayvan'a yönelik Çin işgalinin bu sonbaharda başlayacağını iddia etti. Tayvan'da gündem olan ciddi bir şekilde ele alınan iddialarda; işgal için 2022 yılının son dönemi vurgulandı.

İddiaların ciddi boyuta ulaşmasının ardından ise Tayvan Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Vu basında yer alan bu iddialara ilişkin belgelerin doğru olup olmadığına göre bir açıklama yapamayacağını söyledi. Vu konuşmasında ayrıca bu tür belgeler olsun olmasın Tayvan'ın olası bir işgal planına her daim hazır olması gerektiğini söyledi.

Son dönemlerde dünya basınında yer alan iddialarda ise Çin Yönetiminde bulunan Şi Cinping'in seçimleri yeniden kazanması için güç kazanması gerektiği konuşuluyordu. 3. defa seçilmek için Şi Cinping'in bu işgal planına hazırlandığı iddiaları da haberde yer aldı.

Gündem Haberleri