Akşener: 5 Müteahhidin Tayyip Abisi Varsa, Esnafın, Çiftçinin, Emeklinin de Meral Ablası Var!

İYİ Parti Grup Toplantısında gündeme dair önemli konularda açıklamalar yapan Meral Akşener muhalefet tarafından sıklıkla eleştirilen ve 5'li çete olarak gösterilen müteahhitler üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Yapmış olduğu grup toplantısındaki konuşması ile bugün günün en çok konuşulanları arasına giren Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sonu derece sert eleştirilerde bulundu.

MERAL AKŞENER'DEN SON DAKİKA 5 MÜTEAHHİT AÇIKLAMASI!

İYİ Parti grup toplantısında oldukça sert eleştirilere imza atan Meral Akşener "Sayın Erdoğan, yeter artık, milletimizin yakasından bir düşün artık. Çileyi, yokluğu, yoksulluğu reva gördüğün bu millettten hangi yüzle helallik istiyorsun kardeşim. Ayıptır, günahtır. Ben sana doğru adresleri göstereyim.

Mesela git milletimizin alın teri ile kasalarını doldurduğunuz o 5 müteahhitten helallik iste. Mesela git arpalığa çevirdiğin yönetim kurullarına atadığın gelin, damat ve kayınçolardan helallik, saraydan beslediğin 5 maaşlı yandaşlardan helallik iste. Dün eve ekmek götürerimiyoruz diyen esnafa abartıyor diyordun, bugün utanmadan onlardan helallik istiyorsun. Ekmeği haram ettiğin işçiden helallik alamazsın, siftahı haram ettiğin esnaftan, hasatı haram ettiğin çiftçiden helallik alamazsın.

Kaz dağlarından, kuzey ormanlarından, Soma'dan, İkizdere'den Hasan Keyiften helallik alamazsın. Olmaz, böyle yüzsüzlük, böyle utanmazlık olmaz. Sen haram içinde sefa sürerken dar durumdaki vatandaştan helallik alamazsın. İlla ki helalleşeceksen ben sana yolunu göstereyim, siyasetçi helallik almak istiyorsa aziz milletimizin önüne sandığı koyar, millet ne diyecek göreceksin" dedi.

MUHALEFETİN SIK SIK GÜNDEME TAŞIDIĞI 5'Lİ ÇETE KİM, 5 MÜTEAHHİT KİMLER?

Muhalefet tarafından sık sık yapılan eleştiriler ile gündeme gelen ve 5'li çete olarak anılan şirketler Kalyon İnşaat, Cengiz İnşaat, MNG Holding, Limak Holding ve Kolin İnşaat olarak sıralanıyor. 5 Müteahhit ise Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, MNG Holding'ten Mehmet Nazif Günal, Kolin İnşaat yönetim kurulu başkanı Naci Koloğlu, Limak Holding yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir ve Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu olarak sıralanıyor.

Gündem Haberleri