Albaraka Türk Hisselerinde Bilgi Suistimali Yakalandı! İlgili İsimlere SPK 6 Ay İşlem Yasağı Verdi!

Bu haber borsa gündemine bomba gibi otururken, Sermaye Piyasası Kurulu hisselerde bulunan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin incelmesini ise sürdürmeye devam ediyor.

Bu haber borsa gündemine bomba gibi otururken, Sermaye Piyasası Kurulu hisselerde bulunan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin incelmesini ise sürdürmeye devam ediyor. SPK’nın radarından kaçmayan Albaraka Türk hisselerindeki 3 kişi bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı tedbirlerine bağlı olarak işlem yasağına maruz kaldılar.

Açıklanan İsimler

Bu isimler hakkında ise SPK tarafından açıklama yapıldı. 6 ay süre ile borsa üzerinde işleme yapamayacak olan isimler, Cengiz Avcı, İsa İshakoğlu ve Halil İshakoğlu olarak gündeme yansıdı.

Konu hakkında ise SPK tarafından gecikmeyen bir açıklama ile borsa yatırımcıları bilgilendirildi. Açıklamada "Albaraka Türk Katılım Bankası pay piyasasında 27.01.201 ve 19.02.2021 döneminde meydana gelen fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak yapılan incelememizde, belirli şahıslar tarafından gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun "piyasa dolandırıcılığı" başlığı altında usulsüz işlemlerin yapıldığı tespit edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

SPK Açıklaması

Ayrıca paylaşılan bu açıklama metni içinde borsada yer alan diğer yatırımcıların korunması amacı ile kişilerin isimleri paylaşıldı. Cengiz Avcı, İsa İshakoğlu ve Halil İshakoğlu isimleri tüm yatırımcılara ve Borsa İstanbul’a duyurulurken, 6 aylık kısıtlamanın diğer yatırımcıları korumak amacı ile uygulamaya sokulduğu belirtildi.

SPK bu açıklamada ‘’ 6362 sayılı SPK Kanunu 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığı incelemelerinde uygulanacak olan tedbirler kapsamında 5/1 ve /1 maddeleri uyarınca kişileri 23.02.2021 tarihinden başlamak üzere borsalardan 6 ay süre ile geçici işlem yasağına tabi tutmuştur.’’ ifadelerine yer verildi.

Bugün akşamüstü saatlerinde gündeme taşınana bilgilere bağlı olarak borsa içinde usulsüz şekilde işlem yapmaya çalışanların SPK radarından kaçamadıkları, halen yakın takibin devam ettiği, piyasada bu tutarsız artışları ve inişleri yaratan diğer yatırımcılar mevcut ise tespitlerinin yapılacağı belirtildi.

Gündem Haberleri