ALES sonucu nasıl öğrenilir, nereden bakılır? ÖSYM cevap kağıdı ve sonuç sorgulama ekranı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları açıklandı. ALES sonuçları nasıl öğrenilir nereden bakılır? İşte cevap kağıdı ve sonuç ekranı.

Lisans eğitimi sonrası akademik kariyer yapmak isteyen binlerce kişi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) girdi. 17 Nisan'da gerçekleştirilen ALES sonrasında aradan fazla bir süre geçmeden sonuçların açıklandığı ilan edildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2022-ALES/1 sonuçlarının açıklandığını duyurdu. ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ALES sonuçlarının açıklandığı ve adayların cevap kağıtlarına erişebilecekleri belirtildi.

ALES sonucu nasıl öğrenilir? ALES sonuç sorgulama ekranı

17 Nisan'da binlerce kişinin katılım sağladığı ALES için heyecanlı bekleyiş sürerken ÖSYM'den gelen haber ile sınav sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adaylar sınav sonuçlarını T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin SONUC OSYM GOV TR internet adresi üzerinden ya da mobil uygulamadan girerek öğrenebilecekler. Adaylara ek olarak bir sonuç belgesi gönderilmeyecek olup, sonuçlar yalnızca elektronik ortamda görüntülenebilecektir.

ALES cevap kağıdını nasıl görürüm?

17 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen ALES sonrasında adaylar cevap kağırlarını ve cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemeleri görebilecekler. ÖSYM'nin AİS OSYM GOV TR adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapan adaylar, 28 Nisan 2022 tarihinde saat 11.15'ten itibaren 10 gün boyunca cevap kağıtlarını görüntüleyebilecekler.

Belirtilen adrese giriş yapan adaylar, ilgili sınavı seçtikten sonra '' Cevap Kağıdı Götüntüleme '' ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdının görüntüsünü ve verdikleri yanlış ile doğru cevaplare erişebilecekler. Ayrıca adaylar, cevap kağıdının üzerindeki soru numaralarına tıkladıklarında, her soru için açılan pencerede soruyu, cevap seçeneğini ve sorunun doğru cevabı ile kendi verdikkleri yanıta bakabilecekler.

Emlak365.com

Gündem Haberleri