Aleyna Çakır Dosyasında Flaş Gelişme! Doku Örneklerinin Kime Ait Olduğu Tespit Edildi!

Ankara Keçiören'deki evinde ölü olarak bulunan Aleyna Çakır olayında flaş bir gelişme yaşandı. Aleyna Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneklerinin kime ait olduğu tespit edildi.

Ankara Keçiören'deki evinde ölü olarak bulunan Aleyna Çakır olayında flaş bir gelişme yaşandı. Aleyna Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneklerinin kime ait olduğu tespit edildi.

Ankara Keçiören'deki evinde ölü olarak bulunan Aleyna Çakır'ın nasıl öldüğüne dair yapılan araştırmada flaş bir gelişme yaşandı. Genç kızın üzerinde bulunan sperm ve doku örneklerinin olayın baş şüphelisi olarak gösterilen Ümitcan Uygun'a ait olduğu tespit edildi.



ALEYNA ÇAKIR SORUŞTURMASINDA İLK DELİL TESPİT EDİLDİ!



Türkiye'nin aylarca konuştuğu şüpheli ölümün ardındaki gizem aralanmaya başlandı. Uzun bir süredir devam eden savcılık soruşturmasında Aleyna Çakır'ın ölümüne dair önemli bulgular elde edildi.



Soruşturma kapsamında yapılan ilk incelemede Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından Aleyna Çakır'ın tırnaklarında doku ve vajinal frotisinde sperm örneği bulunmuştu. Soruşturmayı yürüten savcılık daha geniş çaplı bir rapor için dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Burada hazırlanan raporda Aleyna Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneklerinin bir kişiye ait olduğu belirlendi.



Soruşturmanın sonraki aşamasında ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Aleyna Çakır'ın otopsi işleminde tespit edilen sperm ve doku örneklerinin DNA profillerinin olayın baş şüphelisi olarak gösterilen Ümitcan Uygun'dan alınacak DNA örneği ile karşılaştırılmasına karar verdi. Yaklaşık 1 ay önce uyuşturucu kullanmak suçundan tutuklanan Ümitcan Uygun'dan DNA örnekleri alındı.



SPERM VE DOKULARIN ÜMİTCAN UYGUN'A AİT OLDUĞU TESPİT EDİLDİ!



DNA örnekleri üzerinde karşılaştırma yapılabilmesi için bu örnekler Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderildi. Burada yapılan incelemede Aleyna Çakır'ın üzerinde bulunan sperm ve dokunun Ümitcan Uygun'a ait olduğu tespit edildi. Savcılığa bu yönde rapor gönderildi. Şimdi savcılık soruşturma dosyasını bu bulguyla iddianameye çevirecek.



Emlak365.com

Gündem Haberleri