Ali Babacan: 13 Sene Bakanlık Yaptım, Hiç Lojman Kullanmadım, Kendi Evimde Oturdum!

Son dönemde Ticaret Bakanı olduğu dönemde kullanmış olduğu konuta yaptırmış olduğu tadilat giderleri iddiaları ile gündemde olan Ruhsar Pekcan tartışmaların odağında yer alırken Ali Babacan çok konuşulacak bir çıkışa imza attı. AK Parti döneminde ekonomi bakanlığı da dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey görevde bulunan ve sonrasında partisinden istifa ederek Deva Partisini kuran Ali Babacan hiç devlet lojmanı kullanmadığını duyurdu.

AK Parti'de bakanlıkta dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey görevde bulanan Ali Babacan daha sonra yaşadığı fikir ayrılıklarını öne sürerek partisinden istifa etmiş ve DEVA Partisi'ni kurarak siyasi hayatına devam etme kararı almıştı.

Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Ali Babacan gündeme dair soruları yanıtlarken kamu masrafları ile şahsi masraflarını her zaman iki ayrı hesapta yürüttüğünü belirterek 13 yıllık bakanlık döneminde de kamu lojmanı kullanmadığını duyurdu.

ALİ BABACAN: 13 YIL BAKANLIK YAPTIĞIM DÖNEMDE DAHİL OLMAK ÜZERE HER ZAMAN KENDİ EVİMDE OTURDUM!

Ekonomi bakanlığı da olmak üzere AK Parti'de çok sayıda üst düzey görevde bulunan Ali Babacan "Ben 13 yıl bakanlık yaptım, kendi evimde oturdum her zaman. Ben bilmez miydim en lüks lojmanları tutturmayı, devletin en kıymetli gayrimenkullerinde oturmayı bilmez miydim. Kimi zaman kirasını ödediğim, kimi zaman kendime ait olan evlerde oturdum.

Aile, şahsi masraflar ile kamu masrafları her zaman ayrı hesaplarda yürütmüşümdür. Yok şimdi Kore hesabı diyorlar, Kore'de yemek diyorlar. Ben bu yemeklerin masraflarını kendi şahsi kredi kartımla ödemişimdir. Şimdi bu incelikleri bilmiyorlar, süre çok uzayınca bunlar unutuyorlar, devlet malı ile şahsi mal karışıyor. Ben hissi, benim hissi ağır basmaya başlıyor" diyerek üstü kapalı şekilde kendisini itham eden Mustafa Varank'a da yanıt vermiş oldu.

Gündem Haberleri