Ali Babacan: Cumhurbaşkanı Erdoğan Faiz İndirmeyen Tertemiz Bürokratlardan Özür Dileyip Helallik İstesin!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 19'da sabit tutmasının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz teorisini eleştiren Ali Babacan, “Madem öyle talimat versin faizi düşürsün.” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Mayıs 2021 toplantısında faizlerin yüzde 19'da sabit tutulmasına karar verildi. Verilen bu faiz kararını DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yorumladı.

Merkez Bankası'nın faiz kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildiğini söyleyen Ali Babacan, “Cumhurbaşkanı politika faizinin yüzde19'da kalmasını istediği için bugün yüzde 19 faiz kararı açıkladılar. Eğer bunu istemiyorsa hemen yarın talimat versin ve faizi indirsin. Merkez Bankası bunun karşısında durabilir mi? Bu talimata direnecek bir Merkez Bankası olsaydı Türkiye ekonomisi bu durumda olur muydu?” dedi.

TERTEMİZ BÜROKRATLARDAN ÖZÜR DİLESİN HELALLİK ALSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek faizden şikayet etmesinin çok anlaşılır olmadığını söyleyen Ali Babacan, “Eğer istemiyorum diyorsa, bu faiz yüksek diyorsa takip edilecek olan yolu söyledim. Bu millet ona yetkiyi vermiş al ülkeyi yönet demiş. Bu tek adam tarzını tasvip etmesek de bir talimatla faiz kararını değiştirebilir. Bunu yapmıyorsa geçmiş dönemin muhasebesini yapsın. O faiz indirmedi diye görevden aldığı tertemiz bürokratlardan özür dileyip helallik istesin. Dürüslük bunu gerektirir.” ifadelerini kullandı.

Seçim meydanlarında ekonomik sorunları çözmek için vatandaştan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetki istediğini hatırlatan Ali Babacan, “Meydan meydan dolaşıp 'Bana bu sistemde yaptırmıyorlar, yetki verin hemen ekonomiyi düzelteceğim' diyen Sayın Cumhurbaşkanı değil miydi? Sonuç ne oldu? Yüksek faiz sonuç, yüksek enflasyon sonuç ve Sayın Erdoğan da bu ikisine de sebep!” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN FAİZ TEORİSİ ÇÖKTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz teorisini artık tartışmaya bile gerek olmadığını söyleyen Ali Babacan, “Ekonomi bir bilimdir dedik durduk ama bu ülkeyi bilimden uzak tutmak için ellerinden geleni yaptılar. Yüksek faiz yüksek enflasyonun sebebidir dediler Merkez Bankası Başkanını değiştirdiler. Peki madem yüksek faiz enflasyonun nedeni o zaman yap faiz indirimi düşür enflasyonu yüzde 10'a? Mümkün mü? Ekonomi bilimine göre mümkün değil? Bu teori en başından ayağı sakattı ve bunu Türkiye acı şekilde tecrübe etti.” açıklamasını yaptı.

Gündem Haberleri