Ali Babacan: "Dini Duyguları İstismar Etmek Hükümetin Kötü Alışkanlığı Haline Geldi!"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ali Babacan çeşitli konularda yorumlar yaparak AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.



TÜRKİYE YARGI BAĞIMSIZLIĞI VE TARAFSIZLIĞININ OLMAMASININ ACILARINI ÇEKİYOR



Diğer siyasi partilerle güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerine görüşmelere başladıklarını duyuran Ali Babacan, “Biz niyetimizi Sayın Kılıçdaroğlu'na ve heyetine belirttik. Onlar da bu süreci başlatmayı uygun gördüler. Perşembe günü bu konuda Meral Akşener ile bir araya geleceğiz. Ardından gelecek hafta Pazartesi günü Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret edeceğim. Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleriyle de istişarede bulunacağız. Bu sistemin en önemli kısmı yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıdır. Türkiye bugün bunun acılarını çekiyor.” dedi.



BİZİM ÇALIŞMAMIZIN ÜZERİNE CUMHURBAŞKANI ANAYASA AÇIKLAMASI YAPTI



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir göndermede bulunan Ali Babacan, “Bizim güçlendirilmiş parlamenter sistem için adım atmaya başlamamış ile Sayın Cumhurbaşkanı'nın hemen yeni anayasa tartışmasına başlaması gerçekten düşündürücüdür. Ya bizim girişimimizin ardından aklına geldi veya ön almak istiyor. Biz her türlü çalışmaya açık fikirli olarak yaklaşırız. Bir önyargımız yoktur. Henüz onların ne amaçladığını bilmiyoruz. Türkiye'yi bugün yöneten zihniyet güçler ayrımına, yargı bağımsızlığına inanmıyor. Bunu tesis etmeden Anayasa'yı ne kadar değişirseniz değişin bir işe yaramaz. Bu ülkede sadece sistem sorunu yok. Aynı zamanda yönetenlerin zihniyeti ile alakalı büyük bir sorun var.” ifadelerini kullandı.



ÖĞRENCİLERE ŞİDDET UYGULANDI!



Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara da değinen Ali Babacan, “Artık hükümetin kutuplaştırma ve ötekileştirme siyaseti ülkeye büyük zararlar vermeye başladı. Ülkenin herhangi bir sorununa karşı çözüm üretemeyen yönetim tamemen düşmanlıklar üzerinden kamuoyunu oyalıyor. Hükümet ve yandaş basın sürekli toplumun farklı kesimlerini kavga ettirmek için çaba gösteriyor. Nefreti besleyen bir atmosferi kendi elleri ile dizayn ediyorlar. Öğrenciler haklı bir şekilde Anayasal haklarını kullanarak protestolar yaptılar. Demokratik bir toplumda içerisinde şiddet olmadığı müddetçe herkes toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyebilir. Dün 159 gencecik arkadaşımız gözaltına alındı. Öğrencilere şiddet uygulandı. Yazıktır, günahtır.” şeklinde konuştu.



DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR ETMEK HÜKÜMETİN KÖTÜ ALIŞKANLIĞI HALİNE GELDİ!



Dinin kutsallarına kimsenin dokunmaya hakkının bulunmadığını söyleyen Ali Babacan, “Türkiye'de inanç özgürlüğüne müdahale etmeye kimse cüret gösteremez. Ancak münferit olaylardan yola çıkıp halkımızın dini duygularını istismar edecek şekilde ötekileştirme ve kutuplaştırma hükümetin elindeki propoganda makinasının kötü bir alışkanlığı haline geldi.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri