Ali Babacan Rivayeti Açıkladı: Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal Neden Görevden Alındı?

Piyasalar bugün Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan Naci Ağbal'ın görevden alma kararı ile çalkalandı. Dolar kuru, euro kuru ve altın fiyatları sert dalgalanmalar yaşadı. Kulislerde en çok yanıt aranılan soru ise Naci Ağbal'ın neden görevden alındığı yönünde oldu. Ali Babacan ise kulislerde konuşulan iddiayı gündeme taşıdı.

18 Mart 2012 Perşembe günü yapılan son Merkez Bankası toplantısı ile 200 baz puan faiz artırımı yapılarak politika faizi yüzde 17 seviyesinden yüzde 19 seviyesine çekilmişti.

Yapılan faiz artırımı sonrası dolar kuru 7.20 lira seviyesine kadar çekilmiş ancak sonrasında yüksek faiz nedeni ile toplumun farklı kesimlerden tepkiler oluşmuştu.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI NACİ AĞBAL NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Konu hakkında açıklama yapan Deva Partisi Başkanı Ali Babacan Merkez Bankası'nın 130 milyar dolarının çarçur edildiği iddiasını bir kere daha gündeme taşıyarak bir rivayete göre görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın konu hakkında soruşturma talimatı verdiği için görevden alındığını iddia etti.

İddianın doğru mu yanlış mı olduğunu bilmediklerini belirten Ali Babacan devletin sahip olduğu her şeyin aslında millete ait olduğunu bilen, değerli bürokratlardan biri olarak gösterdiği Naci Ağbal hakkında böyle bir operasyon yapıldıysa buna hiç şaşırmayacağını söyledi.

Yapılan 200 baz puanlık faiz artırımı sonrasında Naci Ağbal piyasaların kapanmasının ardından Cumartesi günü yayımlanan Resmi Gazete ile görevden alınmış, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atanmıştı. Açıklanan karar sonrasında piyasalarda büyük çalkalanma yaşanırken Pazar günü sığ piyasalarda dolar kuru 8.40lira seviyesine kadar yükselmişti.

Bugün güne dolar kuru 8 lira seviyesinden başlarken gram altın fiyatı da yüzde 10 yükselişle 443 lira seviyesini gördü. Kapanışta ise piyasalar dolar kuru 7.76 lira seviyesine çekilirken, Euro kuru 9.27 lira ve gram altın fiyatı ise 434 lira olmuştu.

Gündem Haberleri