Alışveriş için Trendyol'u tercih edenler aman dikkat! WhatsApp'tan gelen bu linke sakın tıklamayın

Trendyol üzerinden alışveriş yapan vatandaşlar dikkat. Dolandırıcılar bu yolu de denedi. WhatsApp'tan gelen sahte Trendyol linkine sakın tıklamayın.

Alışveriş için Trendyol'u tercih edenler aman dikkat! WhatsApp'tan gelen bu linke sakın tıklamayın: Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dolandırıcılar harekete geçti. Telefon numaranızı bulunan arkadaşlarından gelen linkler özel gün dolayısıyla cep telefonu hediye edecektir yalanı ile sizden bir anket doldurmanızı isteyecek. Bu linke sakın tıklamayın. 

WhatsApp üzerinden gelen bu linklerde ilk etapta sanki Trendyol online alışveriş sitesinde olduğunuzu sanabilirsiniz. Fakat bu tamamen sahte bir sitedir. Size cep telefonu hediye edileceğini ve aşağıdaki ankete doldurmanızı yönlendiren notlar sunacaklar. Ankette ise kişinin şahsi bilgileri isteniyor. 

CEP TELEFONU HEDİYE EDECEĞİZ YALANINA DİKKAT!

Trendyol'un  ismini kullanarak böyle bir sistem kuran dolandırıcılar gönderilen linki 20 arkadaşınıza gönderirseniz size cep telefonu hediye edeceğiz gibi yalanlar sunuyorlar. Bu yalana kanan kişiler ise bu linki arkadaşlarına gönderiyor. Böylece link yayılmış oluyor ve dolandırılan kişi sayısı ise artıyor. 

Bu konu ile ilgili haber alan Trendyol ise yasal işlemlerin başlatıldığını söyleyerek bu linklere kesinlikle tıklanmaması için vatandaşları uyardı. Trendyol online alışveriş sitesinin yapmış olduğu açıklamada hukuki yollara başvurulduğu ve gerekli adımları atıldığı söyleniyor. 

WhatsApp üzerinden gelen linkler genellikle dolandırmak için atılıyor. Bu nedenle WhatsApp'tan gelen linklere tıklamadan önce iyi düşünün. Güvenilir olup olmadığından kesinlikle emin olun. 

Gündem Haberleri