Alparslan Kuytul kimdir, ne iş yapıyor, neden gözaltına alındı?

2021 yılında yaşanan olayla ilgili gözaltına alınan Alparslan Kuytul kimdir, neden gözaltına alındı merak konusu oldu. İşte olayın perde arkası.

Haber bültenlerinde yer alan son dakika bilgisine göre Alparslan Kuytul'un gözaltına alındığı açıklandı. 2021 yılında Adana'da yaşanan olayla ilgisi olduğu düşünülen gözaltı kararı sonrasında Alparslan Kuytul'un kim olduğu ve neden gözaltına alındığı merak konusu oldu.

Alparslan Kuytul kimdir?

Alparslan Kuytul, 1965 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık - Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlamış ve sonrasında 1993 - 1997 yılları arasında Mısırın başkenti Kahire'deki El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku Bölümü'nde eğitim görmüştür. Furkan Vakfı'nın kurucusu olan Kuytul, internet üzerinden yayın yapan ve kendisine ait olan TV Furkan adında bir kanalı bulunmaktadır. 2011 yılından bu yana da Furkan Nesli dergisinin başyazarı olarak görev yapmaktadır.

Daha önce 2018 yılında gözaltına alınan Kuytul, aynı yıl içerisinde tutuklanmıştır.

2021 yılında Adana'da iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılması ile ilgili yürütülen davada hakkında yakalama kararı çıkarılarak gözaltına alınmıştır.

Alparslan Kuytul neden gözaltına alındı, suçu ne?

2021 yılında iş insanı Koray Sarısaçlı'nın 4 kişi tarafından kaçırılarak 13 gün sonra serbest bırakılması ile ilgili açılan davada Alparslan Kuytul için yakalama kararı çıkarılmıştı. Kuytul hakkında belge ve ifadelerin ardından alınan karar sonrasında, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Alparslan Kuytul, kontrolün ardından adliyeye sevk edildi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri