Alparslan Türkeş'in Oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş'in Babasının Kabrini Ziyaret Etmesini Engellemeye Çalıştılar

Alparslan Türkeş'in vefatının yıldönümü nedeniyle babasının mezarını ziyaret eden Ahmet Kutalmış Türkeş'in anıt mezara girişi engellendi. Babasının kabrini ziyaret etmesinin engellenmesi üzerine oldukça sinirlenen Ahmet Kutalmış Türkeş kendisini engelleyenler hakkında şikayette bulundu.

MHP'nin kurucu Genel Başkanı olan Alparslan Türkeş'in vefatının yıldönümü nedeniyle bugün anıt mezarına koronavirüs kısıtlamalarına rağmen ziyaretlerde bulunuldu. Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etmek isteyenlerden birisi de oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş'ti. AK Parti'nin eski milletvekili olan Ahmet Kutalmış Türkeş bir süredir MHP yönetimi ile sert tartışmalar yaşadığı biliniyordu. Hatta ağabeyi Tuğrul Türkeş de bu tartışmalara katılmış ve kardeşinin başına bir şey gelmesi durumunda MHP yönetiminin kendisini karşısında bulacaklarını söylemişti.

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN OĞLUNUN BABASININ MEZARINI ZİYARET ETMESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

Ahmet Kutalmış Türkeş bugün bir arkadaşı ile babasının kabrini ziyaret etmek isteyince iki kişi tarafından engellendi. Kabristana girişine izin verilmeyen ve içeriye sokulmayan Ahmet Kutalmış Türkeş ile ilgili şahıslar arasında sert tartışmalar yaşandı. O esnada orada bulunanların yaptıkları telefon görüşmelerinin ardından Ahmet Kutalmış Türkeş babasının kabrini ziyaret edebildi.

Yaşanan ilginç gerilim hakkında bir açıklama yapan Ahmet Kutalmış Türkeş, “Babamın kabristanını ziyaret edebilmek için bir arkadaşım ile İstanbul'dan Ankara'ya geldim. Otomobille alana geldiğimde kapıları tutarak bizi araçtan indirmek istemediler. İlgili şahıslar beni tanımalarına rağmen bunu yaptılar. Alparslan Türkeş'in oğlu olduğumu ısrarla söyledim ama yine aynı tavırlarını sürdürdüler. Onlar beni babamın mezarına almamak için direndikleri kadar bende babamı ziyaret etmek için direndim.” dedi.

20 DAKİKA DİRENDİ

Olayın devamını da anlatan Ahmet Kutalmış Türkeş, “Ben ısrar etmeyi sürdürünce vazgeçmediğimi anladılar. Bir süre telefon görüşmesi yaptılar. Yaklaşık 20 dakika sonra da babamın mezarını ziyaret edebildim. Böyle bir rezalet olamaz. Ben değil kim olursa olsun Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etmekten engellenemez. Bir millete malolmuş Alparslan Türkeş'in kabri kimsenin babasının tapulu malı değildir. Herkes haddini bilerek hareket edecek.” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan Ahmet Kutalmış Türkeş, babası Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret ettikten sonra kendisini engellemeye çalışanlar hakkında Çiftlik Karakolu'na giderek şikayette bulundu

Gündem Haberleri