Altı Buçuk Milyon Yapı Yenilenmeli

Demirli Yapı İnşaat Firması, Türkiye’deki yıkıma hazır 6 buçuk milyon yapıya dikkati çekti. İdris Demirli, yeni projelerinde ‘kentsel dönüşüm’ e yöneleceklerini belirtti.

Demirli Yapı İnşaat Firması, Türkiye’deki yıkıma hazır 6 buçuk milyon yapıya dikkati çekti. İdris Demirli, yeni projelerinde ‘kentsel dönüşüm’ e yöneleceklerini belirtti.

İstanbul’un köklü şirketlerinden Demirli Yapı İnşaat Firması, Türkiye’deki yıkıma hazır 6 buçuk milyon yapıya dikkati çekti.

İnşaat sektörünün en eski ve önde gelen firmalarından Demirli Yapı, İstanbul’un özel lokasyonlarında gerçekleştirmiş olduğu projeleriyle, sektörün önemli şirketlerinden de biri aynı zamanda. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Demirli, yeni projelerinde ‘kentsel dönüşüm’ e yöneleceklerini söylerken, şirket olarak bütün donanım ve ekipmanlarıyla, çarpık kentleşmeye neşter vurmak istediklerini ifade etti.



Türkiye’de ömrünü tamamlamış ve yıkıma hazır 6 buçuk milyon yapının, günümüz teknolojisine uygun, kaliteli ve sağlam malzemelerle, titiz ve dikkatli bir çalışmayla tekrar inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Demirli, firma olarak bu işte yer alacaklarını ifade etti. Bu sağlıksız ve eski binaların çoğunun 1998 deprem yönetmeliğinden çok daha önce yapılmış olduğunu ve birçoğunun da İstanbul’da mesken edinildiğini ifade eden Demirli, binaların zamanında prosedüre uygun yapılmamış, projesi olmayan uzman kontrolü altında tutulmamış yapılar olduğunu, bunun sonucu olarak, afet güvenliği taşımayan ve izinsiz bir yapı topluluğunun ortaya çıktığını söyledi.

Marmara Depremi öncesi yapılan konutların envanterinin tekrar oluşturulmasını gündeme getiren bu açıklama, yapı denetimlerinin eksikliğine de dikkati çekmiş oldu. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, yine bu bağlamda 2011’de 7,2 şiddetinde bir depremle sarsılan Van’da, var olan yapılaşmanın deprem için ne kadar sağlıksız olduğunu ve deprem kuşağında olduğumuz unutularak yapılan her yapının, insan hayatı açısından açık bir tehlike olduğunu ifade etmişti.

Türk halkının yüzde 92 lik önemli bir kısmının 1. Ve 2. derece deprem bölgesinde yaşadığını ifade eden Demirli, Türkiye olarak 19 milyon konut stoğumuz olduğunu ancak bunun yüzde 40 gibi önemli bir kısmının afet riski taşıyan, sağlıksız, zaman aşımına uğramış ve izinsiz yapılaşmalar olduğunu söyledi.

Gündem Haberleri