Altılı masanın BTP kararı belli oldu! Liderler Hüseyin Baş'ın teklifine yanıt verdiler!

Altılı Masa tarafından yapılan son toplantının perde arkası gelişmeleri belli oldu. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın Altılı Masa’ya katılma talebi reddedildi. Cumhurbaşkanı adayı konusunda da yeni bir karar alındığı bildirildi.

Altılı Masa’nın yeni toplantısı bugün DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldı.

ALTILI MASADAN BTP'YE ONAY ÇIKMADI!

Altılı Masa’nın toplantısında bir süre önce BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın altılı masaya katılma isteği görüşüldü. Meral Akşener’in açık destek verdiği Hüseyin Baş’In altılı masaya katılması konusunda diğer genel başkanlar onay vermedi. Altılı masa olarak çok aşama kaydedildiği ve çalışmaların sonlandırılmak üzere olduğu gerekçesiyle BTP’nin masaya dahil edilmesi uygun görülmedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı adayı konusunda da altılı masada bir karar alındı. Buna göre altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı seçim tarihi açıklanmadan kamuoyuna ilan edilmeyecek. Ortak adayın Şubat veya Mart aylarında açıklanabileceği konusunda görüş birliğine varıldı. Ancak ortak adayın belirlenmesi için çalışmalar Ocak ayında başlatılacak. Önce masada bulunan genel başkanlardan birisinin ortak aday olarak belirlenmesi gündeme alınacak. Anlaşma sağlanamazsa masa dışından bir ortak aday belirlenmesi için görüş birliği aranacak.

ANAYASA TEKLİFİ AÇIKLANACAK

Altılı masa tarafından kurulan komisyon tarafından anayasa teklifi hazırlanıyordu. Bu çalışmalarda da sona gelindiği bildirildi. Altılı masanın bir sonraki toplantısı 28 Kasım tarihinde Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde yapılacak. O toplantının ardından hazırlanan anayasa teklifi kamuoyuna ilan edilecek. Liderlerin bu anayasa teklifine imza atmalarının ardından kamuoyuna açıklama yapılması kararlaştırıldı.

Altılı masaya yapılan en büyük eleştiri ekonomi politikalarına dair somut projelerin açıklanmamasıydı. Bu eleştiriler gündeme alınarak yeni bir karar alındı. Ortak politikalar açıklanırken ekonomi alanında somut adımların neler olacağının kapsamlı ve net bir şekilde kamuoyuna aktarılması hususunda anlaşma sağlandı.

Gündem Haberleri