Altılı masanın kritik toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı adayı belirlendi mi, ne karar alındı?

Altılı masa bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde toplandı. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair kararın çıkması beklenen kritik toplantı sonrasında altı lider yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdiler.

Yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına kimin aday olarak çıkacağının belirleneceği kritik toplantı bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde yapıldı. Altılı masanın bugünkü toplantısında Temel Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Gültekin Uysal katıldılar. 

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI!

Altılı masanın bugünkü toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair bir karar alınması bekleniyordu. Ancak bu toplantıda liderler yine bir karara varamadılar. Toplantı sonrasında altı liderin imzasıyla yazılı bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz."

PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANACAKLAR!

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair kararın pazartesi günü yapılacak olan toplantıda çıkacağı açıklandı. Bu toplantıda liderler kimin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterileceği hakkında ortak bir karar alıp bunu da kamuoyu ile paylaşacaklar. Ancak kamuoyuna bu adayın kim olacağına dair bilgi şimdiden iddia olarak yansıdı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ONAY ALDI İDDİASI!

Altılı masanın bugünkü toplantısından kulislere önemli bilgiler yansıdı. Buna göre Kemal Kılıçdaroğlu liderler arasında sadece Meral Akşener'in desteğini alamadı. Diğer liderler Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak belirlenmesine onay verdiler. Meral Akşener ise bu konuda partisinin danışma kurulunu bilgilendirerek onay alacak ve Pazartesi günü buna göre karar alınacak. 

Gündem Haberleri