Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğüne Atanan Serdar Karagöz Kimdir, Nerelidir, Nerelerde Çalışmıştır?

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Şenol Kazancı görevden alınarak yerine Genel Müdür olarak Serdar Karagöz atandı. Peki Serdar Karagöz kimdir, nerelidir?

Anadolu Ajansı'nda yeni bir atama gerçekleştirildi. Bu atama sonucunda Genel Müdür Şenol kazancı görevden alındı. Şenol Kazancı'nın yerine Genel Müdür olarak Serdar Karagöz atandı. Serdar Karagöz'ü yapılan ataması sonucunda herkes “Serdar Karagöz kimdir?” sorusuna yanıt aramaya başladı.

ANADOLU AJANSI'NDA YÖNETİM DEĞİŞTİ

Ayrıca Anadolu Ajansı'nın yeni yönetim kurulu da belli oldu. Yapılan bilgilendirmeye göre Anadolu Ajansı'nın yeni yönetim kurulu Serdar Karagöz, Doç. Dr. Yusuf Özkır, Doç. Dr. İsmail Çağlar, Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar ve Büşra Karaduman Aktuna'dan oluştu.

SERDAR KARAGÖZ KİMDİR, NERELİDİR?

1981 yılında Sakarya'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Üniversite hayatına İstanbul'da devam eden Serdar Karagöz Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünden mezun olmuştur. Öğrencilik yıllardında oldukça aktif olan Serdar Karagöz Bilgi Üniversitesi bünyesinde Sosyal Bilimler kulübünü kurmuştur. Lisans eğitiminin ardından Bilgi Üniversitesi'nde İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca bu eğitim programı çerçevesinde arabuluculuk ve uzlaştırma eğitimi de almıştır.



Serdar Karagöz çalışma hayatına 2005 yılında Avrupa Birliği fonları kapsamında çeşitli programlarda danışmanlık hizmeti vererek başlamıştır. Çok sayıda Avrupa Birliği projesinde proje sorumlusu, genel sekreter, yönetici gibi pozisyonlarda vazife yapmıştır. 2008 yılında Turkuvaz Medya Grubu'nda yönetici adayı olarak çalışmaya başlamıştır. Bu grubun bütün departmanlarında görev yapmıştır.

SERDAR KARAGÖZ NERELERDE ÇALIŞMIŞTIR?

Serdar karagöz 2010 yılında eğitim hayatını ABD'de New School University'de medya alanında yüksek lisans yapmıştır. Bu eğitimin ardından dünyanın en önemli yayın kuruluşlarından birisi olarak gösterilen New York Times'de Syndication Departmanı'nda çok başarılı olacağı işe başlamıştır. Burada edindiği tecrübeleri ile Turkuvaz Medya'da yeniden görev yapmaya başlamıştır. 2012-2014 yılları arasında A Haber'in Birleşmiş Milletler Diplomasi Muhabiri olarak çalışmıştır. Türkiye'ye dönüşünde Sabah Gazetesi Dış haberler Müdürü olarak göreve başlayan Serdar Karagöz Daily Sabah Gazetesi'nin kuruluşunda da yer almıştır. Ardından TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilmiştir. Son olarak ise TRT Genel Müdür Yardımcılığı'na atanmıştır. Ardından da Anadolu Ajansı Genel Müdürü olmuştur.

Gündem Haberleri