Android cihazlara hayati uyarı bildirimi neden gelmedi? Android hayati uyarı bildirimi nasıl açılır?

AFAD tarafından bugün öğle saatlerinde gelen hayati uyarı bildirimi sonrasında Android cihazlara neden gelmediği araştırılmaya başlandı. Peki Android cihazlara hayati uyarı bildirimi nasıl açılır?

AFAD tarafından bugün öğle saatlerinde gelen hayati uyarı bildirimi sonrasında Android cihazlara neden gelmediği araştırılmaya başlandı. Apple cihazları kullanan vatandaşlara bir anda bugün gelen bildirim sonrası Android kullanan cihazlar neden bu bildirimin gelmediğini araştırmaya başladı.

Android cihazlara hayati uyarı bildiriminin nasıl geleceğini araştıran vatandaşlar ise detayları emlak365.com adresinde bulabilecek. İşte Android cihazlarda hayati uyarı bildirimi nasıl açılır? Detaylar..

APPLE CİHAZLARA GÖNDERİLEN UYARI PANİK ETKİSİ YARATTI

Apple model cihazlarda yer alan hayati uyarı bildirimleri sonrasında sosyal medya bunu konuşurken Android cihaz kullanan vatandaşlar ise nasıl bu bildirimleri alabileceğini araştırdı. Sosyal medyada çok konuşulan bu olay sonrasında Android cihazlarda acil durumlarda yardım alma özelliği araştırılıyor. Peki böyle bir özellik var mı, nasıl açılır?

ANDROİD CİHAZLAR: ACİL DURUMLARDA YARDIM ALMA NASIL AÇILIR?

Apple tarafından gönderilen bu bildirimler sonrasında ise Android cihazlarda bu özelliğin nasıl açılacağına dair bir metin yayınlandı. İşte detaylar:

  1. Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Güvenlik ve acil durum > Acil Yardım'a dokunun.
  3. Ayarlarınızı seçin.
  4. Acil yardım işlemlerinizi seçin.

Elde edilen bilgilere göre iOS işletim sistemli iPhone cihazlarda gelen bu bildirim yayınlarının ardından Android cihazlarda da bu "Acil Yardım" özelliklerinin açılabilmesi adına üstteki adımları kontrol etmeniz gerekebilir.

Eğer üst tarafta ki bu yayınları yapamamanız durumunda ise acil durum yayın bildirimlerini kontrol etmek adına aşağıda ki diğer adımları uygulamanız gerekiyor.

"Kablosuz acil durum uyarıları" alanında "Uygulamalar ve bildirimler" alanından burada uyarı almak istediğiniz alanı ve ayarları etkinleştirmek adına aşağıda ki adımları takip edin:

Acil durum yayını bildirimlerini kontrol etme

Önemli: Bu ayarı afet uyarıları, tehdit bildirimleri ve çocuk kaçırma (AMBER) uyarıları gibi belirli acil durum mesajlarını yönetmek için kullanabilirsiniz. Uyarı türlerini açıp kapatabilir, geçmiş uyarıları görüntüleyebilir, sesi ve titreşimi kontrol edebilirsiniz.

  1. Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Bildirimler > Kablosuz acil durum uyarıları'na dokunun.
  3. Ne sıklıkta uyarı almak ve hangi ayarları etkinleştirmek istediğinizi seçin.
  4. *Uygulamalar ve bildirimler'i bulamıyorsanız cihaz üreticinizden yardım alın.

Bu ayarı afet uyarıları, tehdit bildirimleri ve çocuk kaçırma (AMBER) uyarıları gibi belirli acil durum mesajlarını yönetmek için kullanabilirsiniz."

Gündem Haberleri