Ankara Halk Ekmek Fiyatlarına Zam Yapıldı Mı? Halk Ekmek Ne Kadar?

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Alnıaçık geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklama ile Ankara'da ekmek fiyatlarına zam yapılacağını duyurmuştu.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Alnıaçık geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklama ile Ankara'da ekmek fiyatlarına zam yapılacağını duyurmuştu. Alınan kararın fırıncıların daha fazla zarar etmemesi için olduğunu ifade eden Alnıaçık zam ile ilgili detayları açıkladı.

ANKARA'DA EKMEK FİYATLARINA ZAM

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Alnıaçık ekemk fiyatlarına ilişkin konuşmasında, esnafın zor durumda olduğunu söylemişti. Bu kapsamda esnafın daha fazla zarar etmemesi için yüzde 16'lık zam uygulanacağını duyurdu. Ankara'da 1.5 TL'ye satılan ekmek alınan zam kararı sonrası 1.75 TL seviyesine yükseldi. Alnıaçık zam ile ilgili açıklamasında ise şu ifadeleri kullanmıştı.

"Son 3 ay içinde yüzde 45 civarında una, yüzde 90 civarında da mayaya zam geldi. İşçiliğe de yaklaşık yüzde 20 zam oldu. Bu şartlar altında fırıncılarımız para kazanmayı bırakın, zarar ediyordu. Fırıncılarımızın daha fazla zarar etmemesi için ekmek fiyatlarına yaklaşık yüzde 16 zam yapıldı."

ANKARA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara'da ekmek fiyatlarına yapılan zammın ardından Ankara Valiliği devreye girdi. Ankara Valisi Vasip Şahin konuya dair açıklamalarda bulundu. Fırıncılar Odası ile toplantı yapacaklarını ifade eden Vali Şahin ortak bir karar almaya çalışacağız dedi. Söz konusu zam ile ilgili görüşlerini açıklayan Vasip Şahin ekmek fiyatlarına ilişkin "Odalar ekmek zammını açıkladılar. Bize göre çok doğru bir fiyatlandırma değil. Bunun için toplantıya çağırdık. Bugün ve yarın iki toplantımız var. Eğer belli bir noktada mutabık kalamazsak biz valilik olarak yargı yoluna gideceğiz ve bu ekmek fiyatına itiraz edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

HALK EKMEK FİYATLARINA ZAM VAR MI?

Ekmek fiyatlarına dair açıklanan zammın ardından merak edilen bir diğer konu ise Halk Ekmek fiyatlarına zam olup olmayacağı. Ankara'da Halk Ekmek fiyatlarına en son 4 Ocak günü zam yapılmıştı. Kısa süre önce yapılan bu zam ile halk ekmek 1.25 TL olarak satılıyor. Normal ekmek fiyatlarına zam yapılsa bile Ankara Halk Ekmek fiyatlarına zam beklenmiyor. Ancak beklentilerin aksine bir karar alınırsa Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası Genel Müdürlüğü açıklamada bulunur. Güncel olarak Ankara Halk Ekmek fiyatları 1.25 TL olurken önümüzdeki günlerde bu fiyatın değişmeyeceği düşünülüyor.

Gündem Haberleri