Ankara - Kayseri YHT kaç saat, hangi güzergahlardan geçiyor? Ankara - Kayseri YHT ne zaman açılacak?

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği Ankara - Kayseri YHT hattıyla ilgili yeni gelişmeler paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de katıldığı toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de katıldığı toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği ve üzerine sık sık araştırma yaptığı Ankara – Kayseri hızlı tren hattının ne zaman açılacağı da merak konusu oldu.

Ankara – Kayseri hızlı tren hattı kaç saat? Ankara – Kayseri YHT güzergahları

Ankara – Kayseri hızlı tren hattının hizmete açılması heyecanla bekleniyor. Tren hattıyla ilgili son durum ise paylaşıldı. Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki Yerköy YHT Garı ile Kayseri arasında yapılacak Yerköy – Kayseri yüksek standartlı demir yolu, tamamlandığında Ankara – Sivas Yüksek Hızlı Demir Yolu ile entegre olacak. Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattın devreye alınmasıyla, mevcut konvansiyonel demir yoluyla 7 saat olan Ankara – Kayseri ulaşım süresi yalnızca 2 saate düşecek.

Yüksek Hızlı Tren YHT hatları çerçevesini her geçen yıl genişletiyor. 2003 – 2020 dönemi arasında yılda ortalama 134 kilometre olmak üzere toplam 2 bin 149 kilometre demir yolu yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan demir yolu seferberliği ile 91 bin 194 kilometre konvansiyonel ana hat, 1213 kilometre hızlı tren hattı olmak üzere toplam 12 bin 803 kilometre olan mevcut demiryolu ağına ek olarak 357 kilometre konvansiyonel ana hat, 3 bin 515 kilometre hızlı tren hattı çalışmaları devam ediyor. Mevcut durumda 6 bin 682 kilometre hatta ise etüt ve proje çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda hizmete açılacak olan Ankara – Kayseri hızlı tren hattı ile, iki şehir arasında 7 saat olan ulaşım süresi 2 saate inecek.  

Gündem Haberleri