Ankara kulisleri bu iddialar ile çalkalanıyor! Cumhur İttifakı için yeni parti iddiaları

Türkiye 14 Mayıs tarihinde yapılacağı ilan edilen seçime doğru büyük bir hızla ilerlerken konu hakkında Ankara kulislerinde yeni iddialar da peş peşe açıklandı.

Ankara kulisleri bu iddialar ile çalkalanıyor! Cumhur İttifakı için yeni parti iddiaları - 2023 genel seçimleri için merakla beklenen tarih 14 Mayıs 2023 olarak açıklanmıştı. Yapılacak olan seçim öncesi partilerin yarışları hız kazanırken muhalefet seçime altılı masa olarak ortak girmeye karar vermişti. 

Yapılacak olan seçimlerde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında büyük bir çekişme yaşanması beklenirken AK Parti, MHP ve BBP olarak kurulan Cumhur İttifakı için yeni partilerin gündeme geldiği iddia edilmişti. Konu hakkında yeni açıklama ise Cumhur İttifakı üyeleri arasında yer alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından yapıldı. 

CUMHUR İTTİFAKINA KATILACAK YENİ PARTİLER HANGİLERİ?

Canlı yayında açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici altılı masanın yeni krizlere gebe olduğunu iddia ederek "İYİ Parti'de orada bir tutarsızlık. Bir yandan HDP eşittir PKK daha sonra da diyeceksiniz ki, bir yandan da HDP ile görüşülebilir ama masaya teklifleri getirilemez. Zaten açıklanan metinlerin içerisinde HDP'nin talepleri var. Kayyumların alınıp belediyelerin HDP'ye verileceği zaten açıkladıkları metinlerde yer alıyor. HDP'nin siyasi taleplerinin birçoğu zaten Altılı Masa tarafından açıklanan metinlerde var. Kimi kandırıyorlar. Biz bunları vatandaşımıza anlatmaya devam edeceğiz. Daha yoğun bir şekilde yapacağız. Gerekirse bütün Anadolu'yu gezip anlatacağız" dedi. 

Cumhur ittifakına yeni partilerin katılıp katılmayacağı yönündeki sorulara da yanıt veren Destici "3-4 partiyle olumlu süreç var.

 Cumhur İttifakı ilkeler ittifakıdır, bunu daraltamayız" diyerek olumlu bir sürecin yürüdüğünü dile getirdi. 

Gündem Haberleri