Ankara metrosu EGO İstanbul Yolu, Botonik, Mesa ve Batı Merkez metrosu neden kapalı, çalışmıyor, ne zaman açılacak?

EGO tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Ankara Metrosu Batıkent-Sincan Hattı üzerinde çalışma yapılacağını açıkladı. 3 hatta metro seferleri durduruldu.. İşte çalışmanın nedeni ve metronun çalışmayacağı hatlar...

Ankara'da metro çalışması nedeni ile bazı hatlarda seferlerin durdurulduğu açıklandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde Kızılay-Batıkent Metrosu'nun devamı niteliğindeki, İstanbul Yolu İstasyonu ve Botanik İstasyonu arasında bulunan rayların alt yapısında uygun olmayan malzeme kullanıldığı tespit edildi. 

Batıkent Sincan Metro hattı, İstanbul Yolu istasyonu ve Botonik İstasyonu arasındaki bölümde yer alan rayların altyapısında hattın yapımı sırasında uygun olmayan malzemelerin kullanıldığı ve bu nedenle bozulmalar olduğu açıklandı. 129 metrelik bir alanda yaşanan bozulmanın sondaj çalışması ve akademisyenlerin raporlarıyla da desteklendiği belirtilerek hat üzerinde çalışma kararı alındı. 

ANKARA'DA METRO NEDEN ÇALIŞMIYOR, İSTANBUL YOLU, BOTANİK, MESA VE BATI MERKEZ İSTASYONU NEDEN KAPALI, NE ZAMAN AÇILACAK?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada "EGO Genel Müdürlüğünce yapılacak Ankara Metrosu Batıkent-Sincan Hattı (M3) İstanbul Yolu İstasyonu ve Botanik İstasyonu arasında bulunan hattın zemin düzeltme çalışması, 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü başlayacaktır. 10 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek çalışma süresince uygulanması planlanan EGO Otobüs ve Metro servis programı aşağıda (EK-1, EK-2 ve EK-3) yer almaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi. 

Hatların kapatılma nedeni zeminde yaşanan sorunlar olarak gösterilirken çalışmalar bugün yani 10 Ağustos 2022 tarihi itibari ile başladı. 1 ay sürecek olan çalışmalar neticesinde belirtilen metro hatlarında seferler 10 Eylül 2022 tarihinde tekrar başlayacak. 

Gündem Haberleri