Ankara'da çok kritik görüşme! ABD ile Rusya Türkiye'de masaya oturdu!

ABD ile Rusya arasında Ankara’da çok kritik bir görüşme yapıldığı açıklandı. Reuters tarafından yapılan bilgilendirmeye göre CIA Direktörü Burns ile Rusya İstihbarat Başkanı Ankara’da çok gizli bir toplantıda bir araya geldiler.

Dünya kamuoyu ABD ile Rusya arasında yapılan çok kritik bir görüşmeyi tartışmaya başladı. Türkiye’nin de konuya dahil olduğu bu görüşmenin Ankara’da yapıldığı bildirildi. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre CIA Direktörü J. Burns geçtiğimiz hafta Pazartesi günü çok gizli bir şekilde Ankara’ya gelerek burada Rus mevkidaşı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

ANKARA'DA KRİTİK GÖRÜŞME!

Ukrayna savaşından dolayı ABD ile Rusya arasında ipler tamamen kopmuştu. ABD tarafından Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulanmıştı. Hatta bununla da kalınmamış Rus firmaları ile iş yapan Türk şirketlerine bile ABD Hazine Bakanlığı tarafından da uyarı mektupları gönderilmişti. İki ülke arasında ipler tamamen gerilmişken Ankara’da iki ülkenin istihbarat birimlerinin en üst düzey isimlerinin buluşup görüşmeleri merak uyandırdı.

GÖRÜŞMENİN NEDENİ NE?

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından bir açıklama yapılarak Ankara’da gerçekleştirilen görüşmeye dair bazı bilgiler aktardı. Bu görüşmenin Ukrayna savaşı ile alakalı olarak bir müzakere şeklinde olmadığı belirtilirken Burns’ün Ankara temaslarının Rusya’nın nükleer silah kullanımının sonuçlarına ilişkin bir mesaj iletme amacı taşıdığı ifade edildi.

İstihbarat kaynaklarından verilen bilgilere göre ise ABD tarafının görüşmede Rusya’nın elinde bulunan ve haksız yere tutuklu olan ABD vatandaşlarının iadesini de gündeme getirdikleri belirtildi. Bu konuda Rusya’dan yardım talep eden ABD’nin karşılık olarak Rusya’ya ne vereceği ise merak konusu oldu.

TÜRKİYE UKRAYNA'YA BİLGİ VERDİ

Öte yandan Türkiye’nin bu görüşmeye ilişkin Ukrayna’ya bilgi verdiği de aktarıldı. Ukrayna olmadan Ukrayna hakkında bir karar alınmasını desteklemeyeceğini açıklayan Türkiye gerçekleşen görüşmenin savaş müzakeresi olmadığı bilgisini Ukrayna tarafıyla paylaştı.

ABD kaynaklarının bu görüşmeyi doğrulamasına karşın henüz Rusya tarafı gerçekleşen görüşmeye dair bir açıklamada bulunmadı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov’un bu konuya dair açıklama yapması bekleniyor.

Gündem Haberleri