Ankara'da Öğrenci Yurtları Ne Kadar? Ankara Kız ve Erkek Güncel Öğrenci Yurt Fiyatları 2022

Üniversite eğitimi için farklı bir şehre gelen öğrencilerin ilk tercihi özel yurtlarda kalmak oluyor. Başkent Ankara'da öğrenci yurtlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte ayrıntılar.

Üniversitelerin uzun bir süre aradan sonra yüzyüze eğitime geçmesiyle öğrenci yurtlarında yoğunluk yaşandı. Geçtiğimiz dönem ayrı eve çıkacak durumu bulunmayan öğrenciler, üniversite kazandıkları illerde yurt arayışına başladı.

Öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu ve üniversite şehirlerinden biri olan Ankara'da yurt fiyatları bu yıl bir hayli arttı. Kredi Yurtlar Kurumu'nda yer bulamayan öğrenciler yönünü özel yurtlara çevirmek durumunda kaldı.

2021 yılında en düşük yurt ücreti 8 bin TL'den başlarken e yüksek yurt fiyatı ise 45 bin TL civarındaydı. Üstelik çoğu öğrenci yurdu kahvaltı ya da akşam yemeği vermemeleri nedeniyle öğrencilerin üstüne günlük en az 30 TL ek bir külfet yüklüyor.

ANKARA'DA ÖĞRENCİ YURTLARI NE KADAR 2022?

Pandemi nedeniyle uzun bir süre kapalı kalan öğrenci yurtları, okulların yüzyüze eğitime geçmesiyle kapılarını yeniden açtı. Normalleşme sürecinde yurt arayan öğrenci sayısı önceki yıllara göre neredeyse iki katına çıkarken, yurt fiyatları da bu talepten nasibini alarak hızla yükseldi.

Elektrik, doğalgaz, ve kira gibi maliyetlerin artması nedeniyle yurt sahipleri bu tutarları öğrencilere yansıtmak durumunda kalıyor. Ancak eğitimine devam etmek isteyen ve üniversiteyi kendi memleketi dışında bir şehirde okuyan öğrenciler özel yurtlarda kalmayı tercih ediyor.

Öğrenci yurtlarının bu yıl içerisinde yani Eylül ayında başlayacak yeni eğitim öğretim yılında en az 12 bin, en fazla 70 bin TL aralığında olması bekleniyor.

Ankara'da Kız - Erkek Yurtları Ne Kadar?

Ankara'da kadın öğrenciler için barınma imkanı sağlayan özel yurtların fiyatı, konuma ve yurda göre değişmekle birlikte ortalama 12 bin TL ila 70 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Yine erkek öğrenciler için de kaldıkları yurtların niteliğine göre aynı fiyatlamalar geçerli oluyor. Ankara'daki öğrenci yurtlarını ilçe ilçe incelemek gerekirse şu şekilde bir fiyat tablosu orttaya çıkıyor:

Altındağ Öğrenci Yurt Fiyatları: 13 bin 500 TL - 52 bin TL

Çankaya Öğrenci YUrt Fiyatları: 12 bin TL - 72 bin TL

Gölbaşı Öğrenci Yurt Fiyatları: 12 bin TL 45 bin TL

Yenimahalle Öğrenci Yurt Fiyatları: 19 bin 500 TL - 52 bin 500 TL

Etimesgut Öğrenci Yurt Fiyatları: 31 bin 500 - 43 bin 500 TL

Keçiören Öğrenci Yurt Fiyatları: 21 bin TL - 27 bin TL aralığında olmaktadır.

Gündem Haberleri