Ankara'da Sabah Saatlerinde Toplu Taşımada İndirimli Tarife Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle çalışan vatandaşlara destek olmak amacıyla sabah saatlerinde yeni tarife uygulamasına geçiyor. Yeni uygulamanın detayları haberimizde.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım giderlerine destek olmak ve bazı saatlerde oluşan yoğun trafiği bir nebze de olsa rahatlatmak amacıyla yeni indirimli tarife uygulamasına geçiliyor. 27 Nisan 2022 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak yeni tarife sabah 06.00 ile 06.45 saatlerini kapsayacak. EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan otobüs, metro, ANKARAY ve BAŞKENTRAY'da indirimli tarifeler uygulanacak. Belirlenen saatler arasında tam bilet 6,5 TL'den 4,50 TL'ye düşecek.

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

EGO Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabı üzerinden yeni uygulamaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada: "Başkent’te sabah ulaşımında "pik saat uygulaması" başlıyor.27 Nisan’dan itibaren 06.00-06.45 saatleri arasında teleferik, otobüs ve raylı sistemler (Metro-ANKARAY) ile BAŞKENTRAY’da indirimli tarife uygulanarak, ANKARAKART tam ücreti 6,5 TL yerine 4,5 TL’ye düşecek." denildi.

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Başkent'te yaşayan vatandaşlara güvenli ve konforlu hizmetin yanı sıra daha ekonomik bir ulaşım sağlamak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları devam ediyor. Çalışan vatandaşların yol masraflarına destek olmak amacıyla ilk kez uygulanacak indirimli tarifeyi başlatıyor. 27 Nisan 2022 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak tarife, kent genelinde uygulanacak. Ankara'da ilk kez hayata geçirilen uygulamada, trafik yoğunluğunun azaltılması birincil hedef olacak. Ayrıca indirimli tarife uygulaması ile şahsi arabası olanların da toplu taşımaya teşvik edilmesi hedefleniyor.

Uygulama başladıktan sonra EGO Genel Müdürlüğü, yolcu yoğunluk oranları ile yoğunluğun saatlere dağılımını göstermek için denetim yapacak ve bir rapor hazırlayacak. Buna göre belirlenen saat aralıkları için otobüs hareket saatleri ile servis sayıları yeniden belirlenecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri