Ankaragücü Başkanı Seçilip 25 Milyon TL'lik Gayrimenkul Bağışı Yapan Faruk Koca Kimdir, Ne İş Yapar?

Süper Lig'den düşen Ankaragücü'nde yapılan Olağan Genel Kurul sonucunda yeni başkan belirlendi. Ankaragücü Başkanı seçilen Faruk Koca; daha önce kulübe borç olarak verdiği 25 milyon TL'lik daireleri ve rezidansları kulübe bağışladığını açıkladı. Peki Faruk Koca kimdir, ne iş yapar?

Süper Lig'de bu sezon bir alt lige düşen takımalr arasında yer alan Ankaragücü'nde başkanlık krizi sona erdi. Bugün yapılan Olağan genel Kurul ile Ankaragücü'nün yeni başkanı belirlendi. Buna göre Ankaragücü delegelerinin oyları ile Faruk Koca, Ankaragücü'nün yeni başkanı oldu. Faruk Koca ile beraber Ankaragücü'nü yönetecek olan yönetim kurulu da belirlendi.

25 MİLYON TL'LİK GAYRİMENKUL BAĞIŞI!

Ankaragücü Başkanı seçilen Faruk Koca ise kulübe ilk müjdesini verdi. 25 Milyon TL değerinde bağış yaptığını söyleyen Faruk Koca, “Anlkaragücü'nde borç olarak daireler ve rezidanslar vermiştim. Bunların tutarı 25 Milyon TL'yi buluyor. Tüm bu daireleri ve rezidansları Ankaragücü'ne bağışlıyorum. Bir yıl içerisinde Ankaragücü'nün tüm borcunu bitireceğiz ve tek kuruş borcu kalmayacak. Saray Tesisleri'ni de yenidan Ankaragücü'nün hizmetine alacağız.” dedi.

Ankaragücü'ne 25 milyon TL değerinde gayrimenkul bağışı yapan Başkan Faruk Koca'nın bu hareketi tüm ülkenin gündemine oturdu. Oldukça yüksek tutarlı bir bağışı tek kalemde gerçekleştiren Faruk Koca'nın kim olduğu ve ne iş yaptığı konusunda büyük bir merak başladı. Faruk Koca kimdir ve ne iş yapar?

FARUK KOCA KİMDİR?

1964 yılında Ankara'da doğmuştur. Lise mezunu olan Faruk Koca serbest ticaret ile uğraşmaktadır. Ayrıca AK Parti'nin kurucu üyelerinden birisidir. Siyasete yabancı olmayan Faruk Koca 22. ve 23. dönemlerde Ak Parti Ankara Milletvekili olarak seçilmiş ve görev yapmıştır. Milletvekilliği dönemimde TBMM çatısı altında çok aktif bir şekilde görev yapmış ve dikkat çeken siyasetçilerden birisi olmuştur. Ankaragücü ile gönül bağı bulunan Faruk Koca kulüp bünyesinde de çalışmıştır. Evli ve dört çocuk babası olan Faruk Koca 10 Haziran 2021 tarihinde yapılan Ankaragücü Olağan Kongresi'nde Ankaragücü Başkanı seçilmiştir.

Gündem Haberleri