Ankara'ya 4 yeni metro hattı geliyor! Mansur Yavaş duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kente 4 yeni metro hattının yapılacağını açıkladı. Ankara'ya hangi metro hatları yapılacak merak edilirken tek tek açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, metro hattı çalışmalarına hız verdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, daha önce bakanlık onayına sunulan Dikimevi - Natoyolu hattından sonra yaklaşık 26 kilometrelik 3 yeni metro hattı yapılacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yavaş '' 3. yılımızda 4 yeni metro hattı için harekete geçiyoruz !! ifadelerini kullandı.

Ankara'ya 4 yeni metro hattı yapılacak! İşte o hatlar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te raylı sistem ağını genişletmeyi hedefleyerek 4 yeni metro hattı açılacağını duyurdu. Kentteki trafiği en aza indirmek ve vatandaşların rahat ulaşımını sağlamaları için ulaşım sorunu yaşanan 4 bölgeye yeni hatlar yapılacak.

Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Koru'da biten metro hattı Bağlıca ve Yaşamkent'e kadar uzatılacak. Böylelikle burada yaşayan vatandaşlar ring sorunundan kurtulacak.

Keçiören metrosu olan Atatürk Kültür Merkezi - Şehitler hattı ise 4 istasyon daha uzatılarak Forum'a kadar gelecek.

Dikmen Atatürk Sitesi - Kızılay metrosu ise 10 istasyondan oluşacak ve Dikmen'den Kızılay'a rahat bir ulaşım sağlanacak.

Ayrıca Dikimevi - Natoyolu hattı için de hâlâ Bakanlıktan onay bekleniyor. Belediyenin çalışmaları doğrultusunda Koru metrosu Bağlıca'ya kadar uzatılırken, Şehitler (Keçiören) metrosu ise Etlik Forum'a kadar gelecek. Ayrıca Dikmen - Kızılay metrosu ise yepyeni bir proje olarak Ankaralıların karşısına çıkacak.

Ankara'da şu an mevcut durumda Dikimevi - Aşti, Kızılay - Koru, Kızılay - Batıkent /Sincan ve AKM - Şehitler metroları yer alıyor. Yeni projelerle birlikte Ankara'da trafik sorununun en aza indirgenmesi ve vatandaşların konforlu bir şekilde seyahat etmesi hedefleniyor.

Gündem Haberleri