Anneler Günü ne zaman, ayın kaçında 2022?

Anneler Günü için araştırmalar şimdiden başladı. Anneler Günü ayın kaçında, neden kutlanıyor merak ediliyor. İşte kutlama tarihi.

Nisan ayının son günleri yaşanırken yaklaşan anneler günü için araştırmalar devam ediyor. Anneler günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. Ancak ikinci pazar her yıl farklı bir tarihe denk geldiği için 2022 yılında anneler günü ne zaman sorusu yoğun bir şekilde aratılıyor.

Anneler günü için geri sayım başlarken birçok kişi hediyelerini şimdiden hazırladı. Anneleri için çeşitli sürprizler hazırlayan ve hediyelerini vermek için anneler gününü bekleyenler anneler günü ne zaman öğrenmek istiyor.

Anneler günü ne zaman, ayın kaçında 2022?

Hayatımızın en önemli parçalarından biri olan annelerimiz için yılda bir kez kutlanan Anneler Günü, mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanmaktadır. Anneler Günü bu yıl 8 Mayıs 2022 Pazar gününe denk gelmektedir. Bu özel günün tatil gününde yapılıyor olması da normalde yoğun olan kişilerin annelerini görmeleri ve vakit geçirmeleri için de önemli bir fırsat yaratıyor.

Anneler günü neden kutlanır?

Anneler günü her ülkede farklı tarihlerde kutlanmaktadır. Anneler gününün köken, antik Yunan mitolojisinde yer almaktadır. Gaia ve Uranos'u annesi Rhea şerefine verilen ilkbahar festivalleri, anneler günü kutlamasının anneler gününün en ilkel kutlanış şeklidir. Ayrıca Anadolu tanrıçası Kibele için de yüzyıllar boyunca anma törenleri düzenlenmiştir.

Ancak Anneler Günü'nün tam olarak kutlanmaya başlaması, Anna Jarvis'in annesinin vefatı sonrasında 1908 yılında başlamış ve 1914 yılında ise tüm ABD'de kutlanmaya başlamıştır.

Emlak365.com

Gündem Haberleri