Apartmanda Park Kavgası Baltalı, Taşlı, Sopalı Kavgaya Döndü

Otopark yasası bu ay sonu itibari ile yürürlüğe girerken yetersiz otoparklar nedeni ile komşular arasında yaşanan sorunlar araç sayısının artması ile beraber daha da yoğunlaştı. Özellikle de apartmanların altında yer alan dükkanlar ile yaşanan park sorunları ciddi tartışmalara neden olabiliyor.

Özellikle de pandemi döneminde hastalık kapma endişesi ile vatandaşların toplu ulaşımdan uzaklaşarak kendi araçlarını satın almaya başlamaları beraberinde büyük bir otopark sorununu da getirdi.

Çoğu binada her daireye bir otopark dahi düşmezken artık tek dairede oturan çoğu kişinin 2 arabaya sahip olması komşular arasında otopark kavgalarını da arttırdı. Apartmanın altında işyeri ve dükkan olan binalarda ise sorun işyerinin önünün kapatılması gerekçesi ile daha da büyüyor.

ESENYURT BAĞLARÇEŞME MAHALLESİ'NDE BULUNAN BİNADA OTOPARK KAVGASI SAVAŞA DÖNDÜ!

Komşular arasında yaşanan son kavgalardan biri de Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre apartmanın altında bulunan işyeri sahibi ile dükkanının önüne park eden kamyonet sahibi arasında park yeri nedeni ile tartışma yaşandı.

Taraflar arasında başlayan ağız münakaşası kısa sürede kavgaya dönüşürken taraflar cep telefonları ile yakınlarına haber vererek olay yerine çağırdı. Kısa sürede olay yeri bir anda kalabalıklaşırken, gelen kişilerin yanlarında balta, sopa ve taş getirmesi ile olaylar çığrından çıktı.

Olaya müdahale etmek isteyen diğer mahalle sakinlerinin yetersiz kalması üzerine hemen güvenlik güçlerine haber verildi. Yaşanan kavgada baltaların kullanıldığı görülürken olay yerine gelen güvenlik güçleri kavgayı ayırmakta zorlandı. Çok sayıda ambulans mahalleye sevk edilirken yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Polis çevrede bulunan güvenlik kameralarının görüntülerine el koyarken kavgaya karıştığı tespit edilen kişiler gözaltına alındı. Soruşturma devam ederken güvenlik görüntülerinin incelendiği, yaralılar arasında ise hayati tehlikesi olan kişilerin bulunmadığı belirtildi.

Gündem Haberleri