Apple Bombayı Patlattı! Apple Ürünlerinin Şarj Sorununu Ortadan Kaldıran Planı Ortaya Çıktı

ABD menşeili teknoloji devi Apple bir süredir mevcut hizmetlerini genişletmeyi planlıyordu. Son olarak kullanıcıların şarj sorununu tamamen ortadan kaldıracak bir ekosistem açıklandı.

Teknoloji devi Apple, kullanıcıların sorunlarını ortadan kaldıracak yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde Apple’ın üzerinde çalıştığı yeni teknolojileri hakkında açıklamalarda bulunan Mark Gurman yeni bir açıklama ile pek çok kullanıcıyı heyecanlandırdı.

Apple kullanıcılarının en çok sorun yaşadığı şarj sorunu için yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yeni iddialara göre şirket yeni bir kablosuz şarj cihazı üzerinde çalışmalara başladı. Üstelik tüm Apple cihazları aynı anda şarj edilebilecek.

Bu açıklama Mark Gurman’ın konu hakkındaki ilk açıklaması da değil. Ancak şirket bu açıklamalara rağmen şimdiye kadar herhangi bir aksiyon almamıştı. Daha önce piyasaya sürmüş olduğu MagSafe teknolojisi üzerinde çalışarak teknolojiyi biraz daha genişlettiğini açıklamıştı.

APPLE CİHAZLARI BİRBİRİNİ ŞARJ EDEBİLECEK

Mark Gurman tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda aslında yeni Apple teknolojisinin kablosuz bir şarj cihazı üzerinde çalışmadığı yönünde oldu. Apple’ın son kozunun ise kablosuz olarak Apple ürünlerinin birbirlerini sorunsuz şarj edebilecekleri bir ekosistem olduğu öğrenildi.

Daha detaylı örnek verecek olursak; Bir iPad bir iPhone’u şarj edebilecek. Yine bir iPhone bir Apple Watch’u sorunsuz olarak şarj edebilecek. Bu durum ise büyük cihazların küçük cihazları şarj edebilecekleri bir ekosistem olarak değerlendiriliyor.

Apple bir süredir bu ekosistemin temellerini atabilmek için MagSafe teknolojisini kurmuştu. Şirketin yeni dönemde de mevcut olan teknolojilerini genişlettikleri belirlendi. Bundan sonraki süreçte de teknolojilerin bir ekosistem içerisinde birbirlerini tamamlamaları ve daha etkili hale gelmeleri bekleniyor. Henüz Apple’dan konu hakkında resmi bir açıklama gelmedi. Bu nedenle şarj sorununa çözüm bulacak yeni teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.

Gündem Haberleri