Apple iOS 15.6 güncellemesi sonrası tepkilerin hedefinde: Pil ömrünü azaltıyor!

Apple, geçtiğimiz hafta kullanıcılarına iOS 15.6 güncellemesini sundu ancak bu güncelleme tepkilerin odağında kaldı. Güncellemeyi alan birçok kullanıcı, bu güncelleme sonrası telefonlarının pil ömrünün azaldığını öne sürerek Apple’ı suçladı.

Bilindiği üzere Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 16 güncellemesinden önceki son ara güncellemesi ile iOS 15.6’yı kullanıcılarına sundu. Uzun bir bekleme süresinin ardından iPhone kullanıcılarına iOS 15.6 güncellemesini sunan Apple, bu güncelleme ile birlikte suçlamaların ve tepkilerin de hedefinde kaldı. Söz konusu güncelleme bazı modeller için son iOS güncellemesi olarak öne çıkmıştı ve bu güncelleme, “Ayarlar” sekmesinden, alan olsa bile cihaz deposunun dolu olduğunu gösteren sorunu düzeltme adımını içeriyordu. Kullanıcılar aylardır bekledikleri bu çözüme sevinirken, bu kez pil ömrünün azaldığı iddiaları gündeme geldi.

KULLANICILARDAN PEŞ PEŞE ŞİKAYET PAYLAŞIMLARI GELDİ

Uzun bir bekleyişin ardından iPhone kullanıcıları yeni güncellemeyi indirdi ve birçok kullanıcı, güncellemenin yarattığı sorunları sosyal medyada paylaşıp Apple’ı suçladı. Paylaşımlar çok sayıda ve arka arkaya gelince konu kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu. Birçok kullanıcı, son güncellemenin ardından telefonunun pil ömrünün kısaldığını öne sürdü. Sosyal medyada konuya ilişkin binlerce paylaşım yapılırken, bir kullanıcı paylaşımında “Güncellemeyi yaptım ve şu anda pil ömrümün neredeyse yarısı kısalmış” ifadelerine yer verdi.

UZMANLAR KONUYU ARAŞTIRMAYA BAŞLADI

Paylaşımlarda bir başka kullanıcı ise “Bu sabah 06,30’da şarjdan çıkardım şimdi neredeyse 15 saat oldu ve yüzde 28 şarjım kalmış” ifadelerine yer verdi. Çok sayıda kullanıcı benzer şikayetlerini dile getirirken, konuyla ilgili olarak AppleBytes’taki araştırmacılar da iOS 15.6’da pil ömrü testlerini yaptı ve e-yazılımın iPhone modellerinin büyük bir çoğunluğunun pil ömrünü azalttığını saptadı. Uzmanlar, konuyla ilgili olarak kullanıcılara bir de tavsiyede bulundu.

UZMANLARDAN TAVSİYE GELDİ

Uzmanlar, iPhone pili için endişelenen kullanıcılar için paylaştıkları tavsiyede “iOS 15.6’ya güncellemenizin üzerinden birkaç gün geçtiyse, Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı kısmını kontrol etmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Apple, söz konusu güncellemede güvenlik önlemlerinin artırıldığını vurgulamıştı.

Gündem Haberleri