Apple iPhone 14 için düğmeye bastı! Satış fiyatı ve ilk görüntüleri ortaya çıktı

Apple markasının yeni modeli iPhone 14'ün ilk görüntüleri sızdırıldı. iPhone 14 çıkış tarihi ve satış fiyatı da netleşmeye başlarken yeni modelin özellikleri de ortaya çıktı.

Teknoloji devi Apple markası, yeni iPhone 14 için düğmeye bastı. Dünyada yüz milyonlarca kullanıcısı olan iPhone'un yeni modeli merakla beklenirken özellikleri, görüntüsü ve satış fiyatı belli oldu.

iPhone 14 gümbür gümbür geliyor! İşte özellikleri

Apple, Eylül ayında iPhone 13 modelini piyasaya sürmüş ve özellikleri ile kullanıcılarından olumlu tepkiler almıştı. Yeni iPhone 14 modelinin ise diğer modellerde olduğu gibi tek bir model olarak değil iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'ten oluşacağı tahmin ediliyor.

Japonya basınında yer alan bilgilere göre, iPhone 14 modeli daha öncekilere göre daha şık ve hızlı bir görünümde olacak. iPhone 13 modelinin daha gelişmiş versiyonu olacağı beklenirken, iddialara göre Touch ID özelliğinin geri geleceği belirtiliyor.

iPhone 14 özellikleri sızdı!

Çin merkezli bir internet sitesinde iPhone 14'ün kalıpları sızdırıldı. Basına sızan fotoğrafta yer alan modellerin 6,1 inç iHone14, 6,1 inç iPhone 14 Pro, 6,7 inç iPhone 14 Mac ve 6,7 inç iPhone 14 Pro Max olduğu görülüyor. Edinilen bilgilere göre, Apple iPhone 14 serisine zam uygulayacak ve sadece iPhone 14'ün fiyatı iPhone 13 ile aynı kalacak. 14 Pro ve 14 Pro Max'de ise fiyatlar 100 dolar daha fazla olacak.

iPhone 14 serisinin 8 GB'lik RAM ile gelmesi söz konusu. Şu anki versiyonlarda sadece 6 GB RAM desteği sunuluyor. Çentik konusuna gelindiğinde, söylentilere göre telefon ekranının üst kısmına gömülü olacağı belirtiliyor. Ancak Mart ayında ortaya çıkan bir görselde, Apple'ın çentik modelden tamamen arındığı da görülüyor. Öte yandan iPhone 14'ü standart serisinde 120Hz'lik ekran yer almayacak.

İşte iPhone 14'ten basına sızan ilk görüntü:

iPhone 14 çıkış tarihi ve satış fiyatı belli oldu

Apple'ın yeni modellerini genellikle eylül ayında piyasaya sürmesi nedeniyle yeni iPhone 14 ailesinin de önümüzdeki Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Forbes'ta çıkan haberlere göre ise Apple'ın üst modellerde zam yapacağı ifade ediliyor. iPhone 13 modeli 799 dolardan satışa çıkmıştı. Yine iPhone 14'ün de 799 dolardan satışa çıkması ve Max ile Pro Max modellerinde fiyatların 100 ila 150 dolar arasında daha fazla olması bekleniyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri